ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Гъбата на безсмъртието помага при рак и пази от стареене

Черната гъба чага вирее върху живи брезови дървета

чага Има я много в Русия, но се среща и у нас във високите части на планините. В славянската народна медицина се използва за лечение на рак, гастрит, язва, туберколоза. Редовната употреба на прах от гъбата чака пази от преждевременно стареене. Затова я наричат гъба на безсмъртието.

Гъбата се развива и по други дървета – елша, бук, бряст, клен, но рядко. Израства в причудливи форми, стига до 40 см в диаметър и дебелина 10-15 см. Необходими са около 20 грама, за да узрее и да бъде готова за употреба.

От гъбата чага е извлечено веществото дисмутаза. Дисмутазата е силен ензим, койтои стопира разрушителното действие на свободните радикали.

Чагата подсилва имунитета, пречиства черния дроб от токсини, стимулира нервната система и подобрява обмяната на веществата.

Отвара и настойка от гъбата насища организма с витамини и минерали. В начални стадии на рак задържа растежа на туморните клетки и пречи да се образуват метастази.

Чагата съдържа оксалова, мравчена, оцетна киселина, полизахариди, фибри, смоли. Холестерола става по-нисък при употреба на гъбата чага заради стеролите в нея.

Богата е и на желязо, калий, магнезий, манган. Гъбата има противовъзпалителни, жлъчегонни и диуретични, а също антисептични свойства.

Приготвяне

Твърдата като камък черна обвивка се изхвърля. Вътрешната кафява част се разбива на парчета и се суши до 50 градуса. После се смила на прах, от който се прави силен, ароматен, леко стипчив чай.

Как се прави чай? Една чаена лъжица от гъбата се залива с половин литър вряща вода. Така трябва да остане 2 денонощия. Пие се по 3 чаши 3 пъти дневно, половин час преди хранене в продължение на 1 месец.

Възможно е този чай да стегне стомаха ви. Пие се при рак на стомаха, на белите дробове, заболявания на стомаха, черния дроб, бъбреците и при диабет (намалява кръвната захар). По-малко ефикасен е при тумори в костите, мозъка и кожата.

Хората, които имат хроничен колит, не трябва да употребяват чай от гъбата чага.

Бране

Познавачите берат чага в късна есен, зиме или в ранна пролет. Тогава няма листа и гъбата лесно се забелязва. Откъртва се от ствола и се отстраняват оцветените части и тъмната обвивка.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *