ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

3 основни правила за здрава простата

Ето как мъжете могат да се погрижат за здравето на простата си

Погрижете  се за простата си!
Погрижете се за простата си!

За здравето на мъжката репродуктивна система като цяло от особено значение е здравето на простата. Става дума за жлезата, разположена точно под пикочния мехур, чиято роля е да обгражда уретрата. Самата жлеза достига размерите на кестен до около 20-ата година, след което започва да нараства и да предизвиква смущения в различни аспекти на живота на мъжа.

За да не се допуска прекомерно разрастване на простата и съответно влошаване на цялостното здравословно състояние на мъжа, специалистите дават няколко съвета с превантивна насоченост. Ето ги и тях:

Хранете се правилно – приемът на храни, които спомагат за правилното функциониране на жлезата, са от съществено значение. В това число влизат домати, диня, гуава, папая, както и зеленчуци като зеле, броколи, карфиол. Продуктите, които съдържат селен, също трябва да са неизменна част от менюто на всеки мъж с напредването на възрастта. Към тази група принадлежат храните като пшеница, риба тон и други морски дарове, яйца, някои видове гъби, кромид лук и чесън. И не на последно място, диетата за здрава простата включва приема на продукти, съдържащи соя.

Приемайте добавки – едно от веществата, което играе съществена роля за здравето на простата, но което не може да се набави в достатъчна степен чрез храната, е елементът цинк. Приемането на цинк под формата на хранителна добавка или чрез консумацията на храни като тиквени семена, какаови зърна или морски дарове ще регулира процеса на производството на хормоните, водещи до увеличаване на размера на простата.

Изследвайте се редовно – не на последно място по важност застават редовните посещения при специалист. С напредването на възрастта и не по-късно от 50-годишна възраст всеки мъже трябва да започне да преминава пред периодичен скрийнинг на простатата. Ако налице са здравословни смущения, прегледите трябва да започнат и по-рано.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

От първия до “3 основни правила за здрава простата

  1. чавдар каза:

    И пийте Просткеър! Всеки мъж който има такива проблеми ще ме разбере и затова казвам, че се преродих благодарение на това лекарство.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *