Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Яжте по едно авокадо на ден и ще забравите за високия холестерол

Не само българите страдаме от проблеми със сърдечно-съдовата система и висок холестерол. В Англия лекарите препоръчват авокадо

Понеже здравната статистика  е доста тревожна и в Англия, там лекарите препоръчват на своите пациенти здравословно хранене, спорт, разтоварващи дейности и възможно по-малко лекарства против висок холестерол.

Една от препоръките на водещи британски специалисти е редовно да се консумира авокадо, което предпазва организма и от висок холестерол, писаха в dailymail.co.uk.

Консумацията на авокадо може да стане по много и разнообразни начини, почти непознати за българите, защото авокадо не е храна от нашата национална кухня.

avokado
Яжте авокадо
avocado-sortove
Различни сортове авокадо

Но това не ни пречи да го включим, понеже е изключително полезно.

Авокадо съдържа безценни мазнини, които са полезни за укрепване на цялата сърдечно-съдова система, на кръвоносните съдове, мускула на сърцето, против висок холестерол.

Минералите на авокадо оказват положително въздействие върху мозъка и нервите на мозъка, защото то е богато на  фосфор и Омега3 киселини.

Авокадо действа и като диуретик. Когато го ядете, то предизвиква раздвижване на клетките по такъв начин, че те започнат да се освобождават от натрупаната в тях ненужна вода.

Тези течности, ако не бъдат изхвърлени, предизвикват отоци по глезените, повишават кръвното и затрудняват работата на сърцето.

avocado-rezept
Пастет от авокадо
avocado-pecheno
Печено с кората авокадо

Витамините в авокадо са полезни за костите, хрущялите и сухожилията, както и за свежестта на кожата.

От авокадо можете да си направите изключително вкусен пастет, с който да мажете препечен пълнозърнест хляб за закуска или сухари.

След като измиете няколко броя авокадо, с лъжичка събирате вътрешната част, която наподобява на гъсто масло.

Сложете я в съд и пасирайте с миксера или с пасатора. Можете да добавите червена печена чушка, ситно нарязани и печен син патладжан.

Ако сложите нарязани домати и маслини, ще получите красив и вкусен ордьовър.

avocado-omlet
Пълнено с яйце авокадо
avocado-omlet
Сготвено авокадо със зеленчуци

В чужбина пекат авокадо, както ние печем тиква с кората. Режат го на 2 части. Махат костилката и нареждат в тавичка с малко вода, за да не залепне кората на авокадо.

Вие решете дали ще го консумирате директно или ще му добавите малко мед за сладост.

А защо не и по 1 орехова ядка, леко запечена.

Други пълнят авокадо със зеленчуци или с яйце.

Разрязвате отново  на 2 части плодовете на авокадо. Можете да отнемете част от вътрешността, за да направите място, на което ще счукате по 1 яйце. Печете в тавичка или запържвате в тиган.

Можете да запечете авокадо на половинки като добавите резен пушено месо и топено сирене или кашкавал.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *