ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Какви са най-честите причини за световъртежа?

Всяко състояние, което засяга центровете на равновесие в ухото или мозъка, може да причини вертиго – неприятна форма на замаяност, при която усещате, че вие или заобикалящата ви среда се движи дори когато стоите на едно място.

Засегнатите усещат световъртеж или несигурност. Както и при морската болест, вертигото може да предизвика гадене и повръщане.

Смята се, че средно един на всеки двадесет от нас е страдал от вертиго или друг вид замаяност в определен момент от живота си, като цифрите стигат до един на всеки трима над 60-годишна възраст и до двама на всеки трима сред 80-годишните.

vertigo

Вертигото обикновено произтича от увреждане на вътрешното ухо. Може да бъде предизвикано от вирусна инфекция, травма на главата или от странични ефекти на някои медикаменти. Може да се прояви и при сърдечносъдови, неврологични и други заболявания.

Винаги уведомявайте лекаря при замаяност, в случай че лекарствата ви трябва да бъдат актуализирани или да се търси друга причина.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *