ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Ето ги рецептите, които ще изпратят и най-упоритата настинка в историята

Това са класически рецепти, които може да ползвате през целия си живот и дори да ги завещаете на внуците и правнуците си

билка За откашляне на секрети

5 дафинови листа се варят в 500 мл вода за около 5 минути. После отварата се прецежда и се подслажда с мед, когато поизстине. Пие се на порции по 5-6 малки глътки.

Прави се отвара от индрише, глава лук заедно с люспите, небет шекер или лукчета, средната част на една дюля около семките и счукани орехи заедно с черупките.

Приложение

И двете отвари се пият на малки порции по 5-6 глътки.

За сваляне на температура

Чаят от липа или от листа на малина води до изпотяване и сваля високата температура. Добре действа и сок или компот от малини.

Против кашлица

Пие се чай от мащерка, бъз, лайка с мед.

1 черна ряпа се издълбава като кладенче. Напълва се с мед (2-3 с.л.) или захар и се оставя няколко часа, докато се напълни със сок. От нея се яде по 1 чаена лъжичка няколко пъти дневно.

Компрес против кашлица се прави, като гърдите на болния се намазват с мед и се поръсват със сода за хляб. Отгоре се покриват с надупчен с дебела игла вестник за поне 2-3 часа.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *