ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Как да си забъркаме чудотворен билков крем за младост?

Черният оман съдържа вещества, които стимулират възобновяването на клетките.

Билката черен оман
Билката черен оман

Оставете на слънце 500 гр. прясно почистени (с четка!) и смлени корени от черен оман, накиснати в сусамово олио. Разклащайте два пъти дневно. След около 3 седмици прецедете, като добре изстискате растителния материал.

Отделно пригответе отвара от 1 чаена лъжица корени и 125 мл дестилирана вода, оставете я да престои около 30 минути и прецедете. Разтопете на водна баня 15 гр. пчелен восък, 1 чаена лъжица мед и 45 гр. ланолин (биоланолин от аптеката), след което добавете внимателно 125 мл от приготвеното в началото олио, като непрекъснато разбърквате.

Двете съставки – водната и мазната – трябва да имат температура около 70 градуса. Тогава налейте отварата капка по капка в основната смес, като разбърквате непрекъснато. Оставете да изстине и да се слегне, след което добавете 5 капки етерично масло от лайка или роза за подобряване на аромата.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

От първия до “Как да си забъркаме чудотворен билков крем за младост?

  1. Илияна каза:

    Не знам откъде сте жзели тази рецепта , но аз се занимавам с направа на кремове и салве ( прилича на боров /лимонов вазелин по консистенция ) . Та Вие имате около 55 % водно съдъжание (меда е един от най-трудните за консервиране продукти ) . Аз за 120 грама крем направен с олио от черен оман използвам 8 грама восък и става с гъстота на вазелин .А Вие добавяте вода и после ланолин и восък .Добре го загрявате до 70 градуса , но нямате нито стабилизатор , нито пък някое вещество което да предпазва от развитие на грам полоьителни / отрицатлни бактерии .Защото в този случай ще се получи малко разслояване ( капчици вода ще започнат да се отделят между слоевете на крема – обикновенно става по дъното или по стените с образуване на мухъл и тогава ще питаме „защо не се подмладих , а лицето ми се обрина ?“

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *