Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Говорете за проблемите си!

Децата и тийнейджърите трябва да могат да говорят с някого за своите проблеми и тревоги. 

govorete za problemiteМоже в началото да бъде трудно да говорите с родителите си за това как се чувствате, защото се опасявате, че няма да вземат вашите чувства сериозно. Може да се притеснявате за това, което ще се случи, след като им кажете, вашите проблеми. В такъв случай разговаряйте с приятелите си. Така дори ще откриете, че имате еднакви въпроси, които стоят пред вас. Дилемите в живота обикновено се случват на всеки човек рано или късно.

Разговорите с доверен човек за нещо шокиращо могат да ви помогнот да:

Ако не говорите за проблемите си, насъбраното напрежение или чувства могат да ви затормозят и да влошат здравето ви.

Важна първа стъпка е да решите с кого искате да говорите. Трябва да почувствате, че можете да се доверите на човека, с когото разговаряте и да намерите начин да изразите това, което чувствате.

Има редица начини да изразите как се чувствате. Например, отделете си 20 минути в размисъл и седнете да напишете какво ви тормози.  Може да си отворите тетрадка-дневник, в която да записвате важните си преживелици или просто напишете всичко на един лист хартия. Когато установите, че това не е толкова важно – изхвърлете листа.

Релаксацията е един от начините да съсредоточите мислите си и да помислите за проблема. Имате ли стресова ситуация, която си струва да се подчертае? Дали ще е от значение в дългосрочен план? Каква помощ ви трябва, за да преодолеете момента?

Спортувайте! Спортът дава много за освобождаване от негативната енергия.

Използвайте музиката – пейте, свирете на китара или пиано или просто слушайте хубава музика и танцувайте – у дома или с приятели, просто танцувайте.

Ако не можете или не желаете да говорите с родителите си, вижте къде да получите помощ:

  • При педагогическия съветник или психолог в училище
  • Националната телефонна линия за деца 116 111. На този телефон можете да получите информиране, консултиране и помощ във връзка с широк спектър от проблеми.

Какво трябва да запомните? – Да поговорите за вашите проблеми може да ви облекчи от насъбраните чувства.

4 съвета към тийнейджърите, как да преминат по-леко през юношеството

 

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *