ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Правилно ли храните децата си?

Малките деца могат да се хранят и да се насладят на голямо разнообразие от храни.

Вие трябва да насърчавате детето си да се храни със семейни ястия, като се стараете да използвате широка гама храни, вкусове, аромати и текстури. Малките деца имат естествената способност да усещат, когато са гладни и когато са сити. Те се научават да ядат това, с което семейството се храни, ако им предлагате същата храна и ги насърчавате да опитат. Диети с ниско съдържание на мазнини или нискокалорични храни не се препоръчват за малки деца, тъй като те могат да доведат до забавяне на растежа.

Растежът се забавя през втората година на детето. Това означава, че децата  често имат по-малко апетит и се нуждаят от по-малко храна. Количеството изядена храна от ден на ден може да се промени драстично. Въпреки че понякога се тревожат родителите, тази промяна е нормална и не означава, че детето ви не се чувства добре.

Малките деца рядко следват традиционния модел на хранене. Те се нуждаят от малко количество храна, но поемана редовно. Това е така, поради малките размери на корема им и осигуряването на енергията, която им е необходима, тъй като те се движат много през целия ден.

Детето често показва независимост при храненето и това често включва отказ да се яде това, което му предлагаме. Отказването на храната не винаги означава, че не му харесва. Ако предложим същото ядене в друг ден, те могат да го ядат!

Ролята на майката е да предложи храна на детето, но в крайна сметка то ще реши дали ще яде и колко ще яде. Не забравяйте, че децата ядат, когато са гладни. Ако вие настоявате детето ви яде повече, отколкото иска, това може да доведе до наднормено тегло и бъдещо затлъстяване.

 

Продължение …

 

5 здравословни и бързи закуски за малки и големи!

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *