Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Народна медицина при ринит – рецептите, които ще ви излекуват най-бързо

Народната медицина познава и използва много забележителни средства за лечение на хрема и простуда

vodnianka Разбира се, те са приложими само за несложни форми на ринит, възникнал поради преохлаждане. При по-тежки форми на болестта със силна температура и влошено общо състояние народните средства трябва да се комбинират със съвременни методи за лечение.

Настойка от лук Известните противомикробни свойства на лука са намерили приложение при лечението на хрема. За приготвянето на настойката изчистената и нарязана средно голяма глава лук се залива с няколко лъжици олио. Сместа кисне няколко часа. Веднъж приготвена, настойката може да се използва в течение на няколко дни, като при това лечебните й свойства се повишават. Капе се по няколко капки 2-3 пъти дневно – това помага за предотвратяването на размножаването на болестотворни микроби и спомага за изсушаването на слизестата обвивка.

Сок от кореноплоди Използването на сока на пресния морков, червеното цвекло и чесъна е проверен народен метод за лечение на хрема. За приготвянето на сместа се настъргват на ренде пресни моркови и червено цвекло. Сокът се изстисква с марля. Към него се добавя растително масло в съотношение 1:1 и няколко капки чеснов сок. Полученото народно средство се капе по няколко капки във всяка ноздра 3-4 пъти на ден. Можете да напоите със сместа памучен тампон и да поставите в носа. Не по-малко ефективно народно средство при хрема е сместа от сок от пресни кореноплоди (моркови или червено цвекло) с мед (3:1). Полученият разтвор трябва да се капе в носа по няколко капки 4-5 пъти на ден.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *