Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Нервните заболявания най-напред се изписват върху лицето

Най-добре по лицето могат да се установят заболяванията на централната нервна система

лице Американски изследователи разработили за целта специална програма, която може да разпознава заболявания и генетични синдроми. Използвайки фотографии на болните, компютърът може да разпознае такива редки патологии като синдром на Корнелия де Ланге, синдром на чупливата хромозома и синдром на Уилямс-Бойрен. Новата програма представлява схема на лице, съставена от 48 точки. Сравнявайки положението на тези точки и разстоянието между тях с информацията от базата данни, машината разпознава патологията.

Първите опити са дали вярна прогноза в 60% от случаите. Когато били нанесени корективи и програмата започнала да обръща по-голямо внимание на очите, носа, устата и брадичката, резултатността се повишила до 76%. Новата програма позволява да се поставя предварителна диагноза дълго преди появата на други клинични прояви на заболяването.

Новата програма ще помогне на учените да установят от какви заболявания са страдали древните египтяни. За целта били изследвани няколко запазени рисунки. Изучавани са и цветни портрети, открити в най-древни погребения на мумии, съхранявани в Британския музей в Лондон и в нюйоркския музей „Метрополитен“. На много портрети са изобразени хора, страдащи от прогресираща лицева хемиотрофия – болест, при която се изкривяват чертите на лицето.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *