Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

3 супер богати на калции храни пазят от остеопороза

Тези храни трябва да бъдат задължителни и да присъстват в диетата на хората над 30 години

калции Всекидневната консумация и на трите продукта е гаранция за здрави кости, здрав организъм и вечна младост.

Мляко

От деца знаем, че най-добрият източник на калций е млякото – консумацията му заздравява костите, ставите и зъбите. Но за да получаваме достатъчно калций, трябва всекидневно да изпиваме по 1 литър мляко, което има и своите негативни страни. Другите млечни продукти също съдържат калций – сиренето, киселомлечните храни, изварата. Проблемът е, че много от тях съдържат доста мазнини или захар, затова не бива да се злоупотребява. Достатъчно е да хапнем 50 грама твърдо сирене, за да получим 1/3 от дневната доза калций, а останалата част да си набавим от други продукти.

Ядки

В състава на ядките влизат всички незаменими аминокиселини, полиненаситени мастни киселини, витамините А, В, С, D, Е, Р, а също и калий, калций, магнезий, фосфор и други минерални елементи, които определят тяхната висока хранителна стойност. В кашуто освен калций се съдържа и уникално вещество, което унищожава бактериите, разрушаващи зъбния емайл. Наред с това тези ядки притежават антибактериални, антисептични и тонизиращи свойства и облекчават болката. Бадемите, както и бадемовото масло са богати на много калций и протеини, известни са с обезболяващото и антиспазматичното си действие.

Зеленолистни зеленчуци

И пресни билки. За укрепване на костите консумирайте често зелена салата, рукола, спанак, магданоз, копър, босилек и т.н. В спанака има съвсем малко калории, но пък в 1 ч.ч. от него се съдържат 25% от дневната норма калций плюс цинк, желязо, магнезий, калий, натрий, фосфор, каротин, витамини от групата В, Е, PP.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *