ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

ФЛУДИТЕК / FLUDITEC

Съдържа карбоцистеин, глицерол, метил парахидроксибензоат, захароза, натриев хидроксид, бананова есенция, оцветител, вода

Предназначение

product_3400ФЛУДИТЕК – детски сироп, е лекарствен продукт от групата на муколитиците. Съдейства за отделяне на бронхиален секрет и облекчаване на дишането при бронхит и пневмонии; добър при хронични състояния.

Как се приема

ФЛУДИТЕК – детски сироп, се дава в посочената подходяща за възрастта доза между храненията. Стандартното лечение с медикамента продължава 8-10 дни. При необходимост от продължение е наложителна консултация с педиатър.
Деца на възраст над пет години се нуждаят от 5 мл ФЛУДИТЕК три пъти дневно. Деца ва възраст 2-5 години приемат сиропа два пъти дневно по 5 мл, измерени със специалната чашка от опаковката.
При неволно предозиране и последващи симптоми, които ви притесняват, потърсете медицинска помощ без отлагане.

Възможни нежелани ефекти

Сиропът не се препоръчва на деца под двегодишна възраст, тъй като втечнените секрети в по-голямо количество не могат да бъдат отделяни (изкашляни) и може да настъпи задушаване.

Възможни са алергични реакции – сърбеж и обриви, уртикарии, задушаване.

В редки случаи е съобщавано за стомашни проблеми – стомашен дискомфорт, гадене, повръщане, диария. При проблеми със стомашно-чревния тракт обикновено лекуващият намалява дозата.

Кога НЕ БИВА да се приема

Медикаментът не е подходящ за бебета и деца под двегодишна възраст.

Да не се прилага при алергия към някой от компонентите.

По преценка на педиатър може да бъде разрешено или отказано приложение на ФЛУДИТЕК при деца с диабет или на хранителен режим с редуцирана захар.

Медикаментът не се прилага при пациенти с хронични заболявания на дихателните пътища или белите дробове.

Консултирайте се с педиатър за целесъобразността от приложение на ФЛУДИТЕК, ако при кашляне детето ви отделя гнойни храчки.

Взаимодействие с други медикаменти

ФЛУДИТЕК не бива да се комбинира с медикаменти, потискащи кашлицата.
Не са известни лекарствени взаимодействия на медикамента, които проявяват негативни за здравето на пациента ефекти. Въпреки това лекуващият трябва да е информиран за медикаментите, които са приемани или трябва да се приемат паралелно с ФЛУДИТЕК.

Усреднена цена в аптеките – 6.50 лв

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *