Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Ибупрофенът може да удължи живота с 12 години

Популрното обезболяващо ибупрофен може да удължи живота с 12 години. До такъв извод са достигнали американски изследователи от Калифорния – Buck Institute for Age Research.

ibuprofen3За хората, измъчвани от хронично главоболие, ибупрофенът е истинско спасение, коментират от medikforum.ru. Сега се оказва още, че това лекарство е ключ към дългия и здрав живот. В сериите от експерименти, които американските учени провели в лабораторни условия, ибупрофенът продължил живота на опитни организми с около 15%. За опитите били използвани микроорганизми-дрожди, червеи и мушици дрозофили. В “човешко” изчисление това време би означавало около 12 години. При това всички опитни организми съхранили и през “удължението” доброто си здраве. Следователно не е невъзможно животът на човека да бъде удължен – и то така, че да бъде в прекрасна форма и да не страда от старческа немощ.
Американските учени не скриват задоволството си от находката. Ибупрофенът е относително безопасен лекарствен продукт, който може да се набави лесно – достъпен е и като цена, и като наличности. Учените са били впечатлени от факта, че с приема на ибупрофен се повлиявали активно потребностите на опитните организми от храна. Бързото й усвояване поддържало добрата кондиция и точното функциониране на всички системи в опитните организми.

Все още не може да се каже как точно ибупрофенът забавя процесите на стареене. Може би разгадаването на тази тайна се крие в способността на ибупрофена да възпира усвояването на триптофана. Това е аминокиселина, която се намира в яйцата, шоколада и пуйката.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *