Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Обърнете внимание! Причинителите на рак ни заобикалят

Много фактори от заобикалящата ни среда могат да причинят рак

Въпреки че все още няма конкретни заключения по отношение на това кои са основните причинители на рак, всеобщо е мнението в медицинските среди, че рискови фактори съществуват навсякъде около нас.

Грижете се здравето си!
Грижете се здравето си!

Като пример се посочва дори кислородът – от една страна, човешкото съществуване е немислимо без него, но от друга, той играе значителна роля при растежа на раковите клетки в определени случаи.

Когато става дума за причините за развитието на онкологични заболявания, вниманието първосигнално попада върху радикалите – атоми от групата на свободните атоми, които в природата са крайно реактивни. С напредването на възрастта и при продължителното излагане на въздействието на определени условия от околоната среда тези свободни радикали се акумулират в организма, което води до редица поражения. Може да се стигне дори до изменение на структурата на ДНК и до създаването на благоприятна среда, в която нормалните клетки се израждат в ракови.

Когато човешкото тяло не е подложено на вредното въздействие на посочените свободни радикали, опасността от изменение на клетъчния състав е значително по-малка, а с това и рискът от развитието на онкологично заболяване се понижава, допълват учени, като обръщат внимание на възможностите на имунната система да се справи с негативите от околоната среда.

За да помогнем на организма си да бъде преграда пред болестта, внимание трябва да обърнем на следните фактори:

–         важно е да се знае, че с напредването на възрастта защитните сили на тялото намаляват, а клетките започват да губят способността си да се възстановяват. Това благоприятства израждането на нормалните клетки в болни такива;

–         от изключително значение е физическото натоварване и движението, които имат оздравяващ ефект върху целия организъм;

–         наследственността играе значителна роля при развитието на болестта. Някои типове рак като меланома, рака на гърдата и на простата, смята се, се предават по наследствена линия основно;

–         нарушението в хормоналния баланс също крие опасности от развитието на ракови заболявания. Редица изследвания показват, че при жени, които са приемали естроген, много по-често се стига до рак.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *