Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Ето коя е най-важната храна за човека!

Изследване на японски учени доказа, че най-ценната за човека храна е рибата. Положителните ефекти от приема й не могат да се сравнят с нищо друго както във физически, така и в психически план.

ribaЕкипът, който е направил споменатото изследване, е ангажиран от Националния институт по здравеопазване и хранене на Япония, поясняват от medikforum.ru. Изводите се базират върху тестове и експерименти с хиляда доброволци – жени и мъже в напреднала възраст.

Медиците анализирали такива фактори от начина на живот като хранене, използване на обществения транспорт, честота на социалните контакти и равнище на физическите натоварвания. При изучаването на тези показатели специалистите обърнали внимание на това, че консумацията на риба и рибни продукти помага на хората да се чувстват по-здрави.
Доброволците, които имали в менюто си достатъчно протеини, в 40% от случаите демонстрирали по-добри резултати на физическо и психическо здраве. По мнение на учените това е свързано с факта, че белтъчините зареждат организма с енергия и се отразяват на продължителността на живота. Рибата е образец на най-полезната протеинова храна, тъй като съдържа ценните ненаситени мастни киселини омега-3. Едновременно с това храненето с риба и рибни продукти спестява негативите на животинските мазнини при друг тип хранене.

Именно тези съставки позволяват да се предотвратят или в повечето случаи да се смекчат симптомите на много заболявания, присъщи на третата възраст.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *