ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Операцията ли е единственият лек при фиброма?

Фибромата е нераково образувание, което поразява матката

Ето ги начините за реакция при фиброма.
Ето ги начините за реакция при фиброма.

Наличието на фиброма не на всяка цена е предпоставка за влошено здравословно състояние, успокояват специалисти. При много жени образуванието е факт, без да предизвиква каквито и да било неразположения.

По своята същност фибромата е нераково образувание. Появата му не предизвиква оплаквания. Изключение са случаите, когато фибромата се разрасне. Тогава при жената могат да се появяват оплаквания като прекомерно продължителна и обилна менструация, болка при полов контакт, неразположение по време на уриниране.

При преобладаващата част от пациентките, при които се е образувала фиброма, това се дължи на хормонален дисбаланс. Смята се, че приемът на противозачатъчни таблетки е сред основните причини.

В този ред на мисли, първото, което се препоръчва, е спиране на приема на орални контрацептиви. Следва правилен и здравословен подбор на храната, която трябва да е съобразена със здравословното състояние. Специалисти допълват, че при много жени след навлизането в менопауза по-малките фиброми изчезват.

Ако обаче образуванието в матката е с големи размери или ако продължава да се уголемява, ако предизвиква постоянна, периодична, остра или друга болка, ако е предпоставка за неудовлетворяващи сексуални контакти, то трябва да се направи консултация с лекар, който да препоръча подходящ и щадящ метод за отстраняването му.

Друга предпоставка за наложителното премахване на фиброма е проблемното забременяване. Статистиката показва, че при бездетни жени, преминали през хирургическа интервенция, шансът за забременяване се увеличава.

Заключенията, които се правят, са в посока на това, че много жени имат фиброми, но не го подозират, тъй като нямат никои от типичните симптоми. При съмнения обаче трябва да се действа своевременно. Ако образуването се разрасне, може да се стигне дори до отстраняване на матката.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *