Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Раковите лекове и витамините

Част 1, част 2, част 3

Витамин А в големи дози не лекува рак и може да бъде токсичен, особено ако се приема като хапчета, а не като съдържание в храна. 

vitamini i minerali-4Има известни доказателства, че витамин Е може да играе малка роля в предотвратяването на някои видове рак, въпреки че в същото време има и доказателства, че може да ускори появата на други видове рак. Все пак, това не е доказано или опровергано. Макар да се твърди от някои, че мегадози от антиоксиданти могат да помогнат с ефективността на конвенционалните лечения на рак, като например химиотерапия и лъчетерапия, доказателствата са далеч от подкрепата на това. В действителност, има доказателства, че мегадозите от антиоксиданти могат по-скоро да предизвикат смущения в определени медицински лечения за рак, като помагат да се защитят раковите клетки, които терапиите имат за цел да унищожат.

Някои резултати от изследвания

Редица изследвания върху употребата на добавки са показали отрицателни резултати. Например:

Няколко дългосрочни изследвания са показали, че ракът на простатата, на гърдата и на белите дробове не са намалели от приемане на високи дози добавки, съдържащи витамини E и C или селен.

Хората, които приемат високи дози витамин Е имат по-високи нива на ранна смърт.

През 1952 г. Ернест Кребс открива витамин В17, който в пречистен и концентриран вид се нарича леатрил или амигдалин. Разработен е метод на лечение на рак чрез прием на този витамин, който и до сега възбужда горещи спорове.

Витамини против стареене

Витамин E често се откроява като потенциален извор на младостта. Общо взето няма категорични доказателства, че приемането на големи дози от всеки витамин може да забави или да противодейства на ефектите на стареенето.

Витамините и хронични заболявания

В развитите страни дефицитът на витамини се среща рядко, но недостатъчният прием на някои витамини не е толкова рядко и е свързано с редица заболявания, като сърдечно-съдови, рак и остеопороза. Продължават изследванията за последиците от приема на витамини за предотвратяване на хронични заболявания. Ползите от храненето и хранителния режим също се променят непрекъснато, като се правят непрекъснати изследвания кои храни какво съдържат и при какви заболявания помагат. Важно е да се консултирате с вашия лекар преди да приемате добавки с витамини във високи дози.

Какво трябва да запомните

  • Витамините не са лекарства и нямат чудодейни свойства.
  • Прием на големи дози от витамини може да бъде вредно, защото тялото ви се нуждае само от витамини в много малки количества.
  • Яденето на много плодове, зеленчуци и зърнени култури ще даде на тялото ви витамини, от които се нуждае, на необходимото ниво и в правилния баланс.
  • Витаминните добавки не могат да заместят една здравословна диета, но общо мултивитамините могат да помогнат, ако вашата диета не е адекватна.
  • Хората, които в много случаи се нуждаят от витамини, са бременни и кърмещи жени, хора, които консумират алкохол в количества над препоръчителното ниво, пушачите, употребяващите наркотици, хронично болните и възрастните хора.

 

Това са природните антиоксиданти за вашето здраве!

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *