ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Иван Динев-Устата: Фелдшер излекува дъщеря ми с билкови кремове

– Г-н Динев, участвате в различни кампании, какво ви кара да се занимавате с благотворителност?
– Човек през живота си се занимава с много глупости, добре е да ги ограничи и да свърши нещо, от което ще има полза. Това е най-малкото, което мога да направя като изпълнител и като човек. Ако моята популярност, каквато и да е тя, може да допринесе за нещо добро, аз съм на линия. Въпрос на личен избор са някои от каузите, които подкрепям. Най-вече помагам на една майка от 4 години, която има детенце с церебрална парализа и хидроцефалия. Тя се бори и събира средства за рехабилитация на дъщеря си. Анна Дамянова се казва жената, преди 4 г. ме помоли да пея на един концерт, който беше организирала. Отидох, видях, че няма никой на този концерт. Тогава реших, че ще направя благотворителен моя рожден ден, вместо да носят подаръци на мен хората, ги помолих да поставят в един плик колкото средства преценят, и ги предадох на Анна. След това сме правили още няколко концерти в България, а и в САЩ пред наши сънародници. Те откликнаха много сериозно, идваха на концертите с дарения и ме питаха как да бъдат полезни.

Всичко това ме кара по някакъв начин да се чувствам добре, че съм бил полезен. Аз не се приемам като човек, който прави нещо извънредно, просто съм мостът между нуждаещия се и този, който може да помогне. Имал съм много несполучливи опити за дарителство, но това е нормално.

– Как се казва детето, за чиято рехабилитация помагате от години?
– Казва се Снежанка, тя вече може да ходи. Анна казва, че Снежи няма да бъде като другите деца, но дори да може да ходи сама, това ще бъде голям успех за нея. Рехабилитацията и операциите, които направиха на Снежи, оказват положително ustataвлияние. Анна се бори много сериозно, дори за минимално подобрение на детето й. Факт е, че има подобрение, но трябва да се бори постоянно. Анна организира и концерти, които не са за нейното дете, помага и на други родители. Тя иска да бъде полезна и на други хора, което е достойно за възхищение. На Снежи може да помогне всеки, като изпрати SMS на DMS SNEJANKA на номер 17777. Дарителските сметки са в банка ДСК.
Титуляр на сметката е Снежанка Баръш Мустафова,
BIC: STSABGSF
Сметка в BGN: BG96STSA93000019280216 Сметка в EUR: BG79STSA93000019280231 Сметка в USD: BG63STSA93000019280228

– Какво е мнението ви за лекарите в България – каква беше последната ви среща с тях?
– Аз имам бебенце, което е на 8 месеца вече, но още не сяда сама. Ние го отдаваме на мързел, но ходихме на рехабилитация.

Първото ми дете проходи на 1 г., но племенникът до 9 месеца не се беше обръщал и сядал. Знаем, че всичко е много индивидуално, но все пак ни препоръчаха да направим малко раздвижване на бебето.

Иначе смятам, че лекарската професия е много тежка. Майка ми много искаше да ме прави лекар, но аз не ставам за това. За съжаление обаче някои от лекарите са много изнервени, не се държат подходящо с пациентите и се получава неприятно. Има добри лекари, има и не толкова добри. Както има уважителни пациенти и такива, които изнервят медиците.

– Има ли лекари, които са ви помогнали и сте им благодарни?
– Лекарят трябва да бъде и психолог, и свещеник, всичко в едно. Имаме един фелдшер, Модев се казва, живее в с. Любеново до Стара Загора, голям образ е. Когато отидеш при него, той направо ти „инжектира“ добро настроение, изпраща те с положителна нагласа към живота. Ема, голямата ми дъщеря, имаше някакви обриви на ръката, ходихме къде ли не, предписваха й всякакви мазила, кортикостероиди и др. Не минаваше. Фелдшерът й направи селски кремове с билки и й мина много бързо.

Аз уважавам и хомеопатията, съпругата ми също е неин голям фен. Лекуваме децата с хомеопатия, съпругата ми е твърдо против антибиотици и други сериозни лекарства. Но общо взето смятам, че кармата и вярата на човека обуславят цялостното му състояние. Аз не съм се сблъсквал с такива изпитания, в които трябва да имаш много вяра и надежда, но смятам, че това също е необходимо, за да си здрав.

Четох скоро, че хората се доверяват на лекарите, а те имат най-кратък живот. Те много се напрягат около професията си или пият алкохол, за да потискат това напрежение – затова живеят по-малко от практикуващите други професии. Така че лекарите дават много нерви в работата си, а това не се оценява от нас, пациентите.

– За някой от близките ви, за родители, налагало ли ви се е скоро да потърсите медицинска помощ?
– Майка ми преди 2-3 месеца получи много сериозна стомашна криза. Имаше много тежко повръщане, оказа се, че е панкреатит.

Отиде в болницата в Стара Загора, защото живее в съседно селце, всички се държаха прекрасно с нея, спазваше техните указания за диета и лечение, и слава Богу всичко се размина по най-добрия начин. Сега е само на диета, знаете, че при панкреатит прогнозата не винаги е добра.

Преди няколко години пък тъщата беше много зле. Така и не се разбра от какво дни наред не можеше да яде и повръщаше. Тя беше в болница във Варна, където направо ни казаха, че си отива. Преместихме я във ВМА в София, оправи се.

Аз самият съм здрав, поне така се надявам. Хващам грипове отвреме-навреме, но се справям. Най-големият ми проблем е високият холестерол – обичам пици, бира, тестени храни. Хапвам си, пийвам си за настроение. Сега пия едни чайове за висок холестерол. Четох, че всъщност холестеролът не е толкова лош и опасен, но все пак се опитвам да взема мерки.

– Според вас защо българите боледуват напоследък така масово от тежки заболявания?
– Защото в България нямаме качествена храна – няма и добър контрол. Ние се тъпчем с боклуци – какво има в хляба, в месото, в сиренето, в млякото, които се продават по магазините. Нещо, което стои 2 седмици в хладилника и не се разваля, със сигурност е наблъскано с какво ли не, а не е естествено. Майка ми прави буркани, имаме голям двор, отглежда зеленчуци, плодове. Всичко е био, така да се каже.

Искам да кажа за т.нар. био магазини, които също според мен са с продукти, които не е доказано, че са качествени. Само цените им са високи.

– Къде ще бъдете по празниците със семейството си?
– Имам частни партита по празниците. Нова година ще я посрещнем в грандхотел „Поморие“, ще бъда водещ на програмата и един от изпълнителите. Много ми харесва там, има доста процедури, кални бани, луга, масажи. Голяма глезотийка е. М.г. много ме болеше гърбът преди Коледа, минах там един курс от процедури за 6 дни и се оправих. Чак сега започна пак да ми се обажда тази болка. Сега пак ще се накисна в калната вана… Съпругата ми също я боли гърбът, защото разнася бебето по цял ден и се натоварва, така че и за нея ще е добре да се подложи на някоя друга процедура.

Източник: в. „Доктор“

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *