Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Какви консумативи за тестове при диабет да изберете

Ако страдате от диабет, ще се наложи да си осигурите определено оборудване. И бъдете благодарни, че то съществува, защото без апаратите за измерване на кръвна захар лечението на заболяването би било като ловуване на тъмно. Сега, когато по света има над 180 милиона диабетици, чийто брой се увеличава, не е изненадващо, че много аптеки започват да обособяват специални раздели с консумативи за диабетици, както не е чудно, че може би ви трябва малко по­мощ да се ориентирате в богатия избор.

апарат за измерване на кръвната захар, висока кръвна захар, диабет, Диабет тип 2

Преди да купите консумативите, проверете дали някои от тях се по­криват от здравната каса.

В аптеките има множество апарати за мерене ни­вата на кръвната захар, тестови лентички, ланцети и други необходими неща. Но проверете кои от тях се разрешават и покриват от здравната каса.

Проучете цената на тестовите лентички, преди да си купите апарат за кръвна захар.

С течение на времето ще изхарчите много повече пари за тес­тови лентички, отколкото за самия апарат – чрез тях производителите трупат печалбата си. А не всички ленти могат да се използват с различните модели. Затова, ако здравната каса определя кой апарат да си купите, помнете, че цена­та на лентичките е по-важна от тази на уреда. Не забравяйте да проверите дали лентите за избрания апарат се предлагат във вашата аптека.

Попитайте за различните модели.

Ако здравната каса покрива няколко ви­да апарати, помолете лекаря си или фармацевта за препоръки. Също така про­верете сайтовете на производителите в интернет, където ще откриете обясне­ния на различните характеристики и понякога – специални предложения. В то­зи случай здравната каса отново ще покрива само определен вид тестови лен­ти, което ще ограничи избора ви на апарат.

Проверявайте и почиствайте редовно апарата си

Ако мониторът е стар и захабен, ако сте го на строили погрешно или ако тестовите ви ленти са с изтекъл срок на годност или са били изложени на топлина или влага, ще отчетете грешни резул­тати, които са не само безполезни, но и опасни, тъй като ви подвеждат. Внимателно следвайте указанията на производителя относно как и кога да почиствате апарата. За да сте сигурни, че получавате точни резултати, носете апарата със себе си, когато отивате на преглед и измерете кръвната си захар 1-2 минути, след като ви вземат кръв. Резултатите от апарата не би трябвало да се различават с над 15% от лабораторните изследвания на кръвта.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *