ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

4 съвета към диабетика, какво да поръча в ресторанта

Отивали ли сте на парти, решени да си изкарате страхотно? Да? По същия на­чин, когато сядате на масата в ресторанта, трябва да сте решили, че ще се хра­ните здравословно – и се забавлявайте. Наслаждавайте се на атмосферата и приятното прекарване с партньора или компанията, както и на храната, но умерено.

апарат за измерване на кръвната захар, висока кръвна захар, диабет, Диабет тип 2

1.       Помолете сервитьора да не носи хляб.

Има вероятност ястието да е бога­то на нишесте (заради ориза, картофите и други зеленчуци като царевицата), затова запазете въглехидратите за по-късно.

2.       След като ви настанят, направете бърза обиколка на помещението.

Преди да поръчате, извинете се, че ще измиете ръцете си и изберете обиколния път до тоалетната. Докато вървите натам, наблюдавайте порциите на остана­лите гости в ресторанта. Тази опознавателна мисия може да ви бъде много по­вече от помощ, когато решавате какво ще поръчате, отколкото и най-благоразположеният сервитьор. Ще видите колко са големи порциите, дали специали­тетът на деня изглежда добре и дали зеленчуковите гарнитури са удавени в масло. Когато се върнете на масата си, ще бъдете най-добре информираният посетител.

3. Поръчайте си салата за начало.

Малката салата осигурява поне две порции зеленчуци и около 5 г влакнини. Заради тях салатите са изненадващо засища­щи. Всъщност според едно изследване жените, които консумират салата, съ­държаща 100 ккал, преди предястието, приемат около 12% по-малко калории с основното ястие. Просто си изберете изцяло зеленчукова салата, вместо някоя от разновидностите с месо, сирене и ядки.

4. Овкусете сами салата си.

Истина е, че вкусната заливка прави салатата. Проблемът е, че готвачите също знаят това и понякога имат лека ръка при заливането на салатата. Обичайната салата „Цезар“ в ресторант е полята със 75 г заливка, което добавя около 360 ккал и 38 г мазнини към иначе здравословната и нискокалорична маруля. Като си поръчате заливката като отделна гарнитура и поръсите салатата си с една супена лъжица от нея, ще добавите само около 77 ккал и 8 г мазнини към зеленчуците си.

ЗЛАТНОТО ПРАВИЛО НА ДИАБЕТИКА:

Не се отпускайте!

Никак не е необичайно ястията в ресторанта да съдържат повече от половината дневна доза ка­лории и мазнини. Гигантската порция не само ще има отрицателен ефект върху нивата на кръв­ната ви захар, но и ще ви накара да преяждате през следващите няколко дни. Учени изследвали хранителните навици на 32 души и открили, че когато участниците консумирали с 50% повече на хранене, продължавали да приемат 16% до­пълнително калории през следващите два дни в сравнение с моментите, когато се ограничавали до нормалните си порции. Когато количеството било удвоено, изяждали с 26% повече калории през следващите два дни. Затова консумирайте точно количеството, което бихте приели, ако сте вкъщи.

 

 

Как да си изберете апарат за измерване на кръвната захар

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *