ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

От какви консумативи се нуждае диабетикът вкъщи

Горещината и влагата могат да повлияят на трайността на тестовите ленти, затова трябва да ги избирате и съхранявате внимателно. Ето още ценни съвети:

апарат за измерване на кръвната захар, висока кръвна захар, диабет, Диабет тип 2

Сами си изберете ланцети.

Това са малките остри инструменти, които ще използвате ежедневно, за да убождате пръста си. Ще ги намерите в кутии на рафтовете до апаратите за кръвна захар. Предлагат се с най-различни широчи­ни и дължини. Можете да използвате ланцета и самостоятелно, но повечето хора избират ланцетен механизъм, който „изстрелва“ върха чрез пружина за по-бързо убождане, тъй като е по-безболезнено. Много от апаратите за измер­ване на кръвна захар включват това устройство или дори го имат като вграде­на част, но вие можете да изберете различен ланцет, ако намерите по-подхо­дящ за себе си. Ланцетното устройство ще ви служи дълго време, но трябва да се запасите с ланцети, които са предназначени за еднократна употреба.

Купете си контейнер за остри предмети.

Те са със защита срещу продупчване и имат отвори, в които лесно да изхвърляте употребявани ланцети, спринцовки от инсулин и игли, без да се налага да докосвате някоя от замърсе­ните им страни. Използваните ленти, ланцети и спринцовки се считат за био­логично опасни отпадъци. Попитайте във вашия район на общината как тряб­ва да изхвърляте този контейнер. Може да ви разрешат да го носите в близката поликлиника, затова се обадете и проверете.

Откажете се от тампоните със спирт.

Преди да убодете пръста си, за да пре­мерите, трябва да отстраните от ръцете си микробите и омазняването, които биха могли да променят резултатите ви, като измиването с топла вода и сапун е напълно достатъчно. Спиртът причинява повече щипане при убождането (за­щото ланцетът внася малка част от него в кожата) и също така изсушава кожа­та ви. Ако все пак използвате спирт, оставете го да изсъхне преди убождането.

 

Какви полезни неща за диабетика има в аптеката

 

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *