ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Магарешкото мляко лекува екзема и псориазис

Магарешкото мляко става популярен компонент не само в козметологията, но и в медицината. Клинични изследвания доказаха, че то помага при астма, екзема и псориазис.

магаре-460x250Магарешкото мляко действа вътрешно – ако се пие, или външно, например чрез сапун, описват от medikforum.ru. Качествата на магарешкото мляко са известни от древността: спомнете си ваната на Клеопатра! А папа Франциск, който пийвал от тази специална напитка твърдял, че магарешкото мляко го връща в детството. На какво се дължи почти вълшебното му въздействие?

Магарешкото мляко съдържа лактоза при минимално съдържание на мазнини. Според експертите именно магарешкото, а не козето мляко е най-близко по състав до майчиното. Д-р Фотис Пападемас от Кипър (Cyprus University of Technology) съобщава интересни факти от наблюденията си върху хора, консумиращи редовно магарешко мляко. “Магарешката” диета постига удивителен лечебен ефект, особено при деца с астма или различни кожни заболявания.

Магарешкото мляко съдържа антибактериални ферменти и антиалергени. Д-р Пападемас подчертава, че потенциалът му в борбата с изброените страдания е много висок. В момента магарешкото мляко става хитов продукт и успешно се харчи по европейските пазари, като бутилчица от 150 мл струва средно по 6 евро. Медицинската препоръка е да не се пие повече от 60 милилитра дневно, за да се постига лечебен ефект без странични ефекти.

А какво е на вкус магарешкото мляко? Казват, че напомня обезмаслено краве мляко, но е по-сладко. Засега приложението му е все още екзотика, но нищо чудно успехите от приложението му с лечебна цел да го направят по-популярно. И вероятно – още по-скъпо.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *