ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

ЕСБЕРИТОКС N/ ESBERITOX N

Съдържа сух коренов екстракт от диво индиго, пурпурна ехинацея и ехинацея палида; западна туя – стрък, етанол, монохидратна лактоза, магнезиев стеарат, макрогол, захар

Предназначение

exberitox-tabsЕСБЕРИТОКС е лекарствен продукт на растителна основа. Приемът му подобрява съпротивителните сили на организма и съдейства за мобилизиране на имунната система при вирусни инфекции и възпаления на горните дихателни пътища.

Как се приема

ЕСБЕРИТОКС може да се приема без лекарска препоръка в продължение на не повече от 10 дни. При това следва да се спазват указанията в листовката за максимално допустими дози в зависимост от възрастта. Не превишавайте самоволно дозите или продължителността на приема!

Продуктът се приема, както следва:

  • възрастни и подрастващи над 12 години – три пъти дневно по 3 до 6 таблетки;
  • деца от 7 до 11 години – три пъти дневно по 2 таблетки;
  • деца от 4 до 6 години – три пъти дневно по 1-2 таблетки.

Таблетките могат да се поглъщат с достатъчно вода или да се смучат до пълното им разтопяване.

Възможни нежелани ефекти

Приемът на този продукт може да причини алергични реакции, които могат да са кожни – сърбеж, обрив, оток, подуване на лицето, или дихателни смущения – задух, както и световъртеж и рязко спадане на кръвното налягане.

Регистрирани са и смущения във функционирането на стомашно-чревния тракт като стомашен дискомфорт и болка, гадене и повръщане, диария.

Ако проявите на тази симптоматика се усилват е редно да спрете приема на ЕСБЕРИТОКС и да потърсите медицинска помощ. Съобщете на лекуващия ако има и други реакции, които не са описани и които свързвате с приема на лекарствения продукт.

Кога НЕ БИВА да се приема

ЕСБЕРИТОКС не бива да се препоръчва на пациенти с алергия към продукти с ехинацея или с изразена свръхчувствителност към друг компонент от лекарството.

Продуктът не е подходящ за пациенти с някои заболявания, а именно: туберкулоза, автоимунни заболявания, множествена склероза, заболявания на съединителната тъкан, ХИВ-позитивни, пациенти с трансплантирани органи или на химиотерапия, левкемия.

Продуктът не се прилага за деца на възраст под 4 години.

ЕСБЕРИТОКС не може да се прилага по време на кърмене. Бременни могат да приемат продукта само по лекарска препоръка след преценка на възможния риск.

Взаимодействие с други медикаменти

Не са регистрирани лекарствени взаимодействия с негативни последици за пациента. Въпреки това лекуващият трябва да бъде информиран за всички лекарства, които сте приемали или продължавате да приемате по време на лечението с ЕСБЕРИТОКС N

________

Усреднена цена в аптеките – 13 лв за опаковка от 60 таблетки

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *