ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Природни сорбенти – как най-лесно и бързо да се освободите от токсините?

В тази статия ще научите за най-ефективните природни сорбенти, които не само ще ви помогнат да освободите организма си от вредни вещества, но и ще го подхранят с витамини и минерали

ориз

Като естествен сорбент много популярени са триците. За да се пречистите с тях трябва сутрин да се приготвите да изядете 3-4 супени лъжици пшеничени трици, които да сложите във вряла вода или горещо мляко. На обед – повторете процедурата и продължете да пиете вода през целия ден. За вечеря – чай.

Друга рецепта

Друг ефективен природен сорбент са пресните сокове. Пример за отлично средство за прочистване е ето тази плодова смес: необходимо е да се пасират в равни пропорции пресни зеленчуци като цвекло, моркови, тиква, а след това се допълни сместа със същото количество ябълков сок. Пийте тази смес в рамките на деня на два – три часа по една чаша на малки глътки.

За бързото прочистване на организма от вредни вещества може да се използва и салата. За да направите това ястие трябва да настържите пресно цвекло, зеле, ябълки (за предпочитане да се използват зелени сортове), както и моркови. Овкусява се със зехтин и лимонов сок, не се слага сол и се хапва със сок от моркови или отвара от шипки.

И накрая: лимон за очистване организма. В един литър пречистена вода сложете сока на два лимона и два портокала. Пийте колкото искате и когато искате от тази вода. Освен това ще е добре да преразгледате начина си на хранене, защото колкото и силни да са природните сорбенти, ако ядете мазно, сладко и пиете газирани напитки, няма да има начин да се отървете от вредните натрупвания.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *