ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Препоръчва ли се операция при ингвинална херния?

Ингвиналната херния се среща до 10 пъти по-често при мъжете

Ингвиналната херния се появява по-често при мъжете
Ингвиналната херния се появява по-често при мъжете

Ингвиналната или хернията в областта на слабините е сред най-честите проявления на състоянието. Статистиката показва, че до 10 пъти по-често тя се проявява при мъжете, като не може да се говори за пълно облекчение. Ако се стигне дотам, че хернията започне да се появява редовно, то може да се стигне дори до животозастрашаваща ситуация.

Именно поради това често възниква въпросът дали се препоръчва операционна намеса при ингвинална херния. Според специалистите това е точно така – ако хернията се появява често, има големи или уголемяваще се размери и ако предизвиква силна болка и неразположения, то най-добре е да се потърси лекарска помощ и да се предприемат мерки за цялостно облекчаване на състоянието.

Ако обаче става дума за инцидентна херния в слабините, може да се предприемат някои изпитани мерки за „прибиране” на изсипването. Възможно е при липсата на усложняващи състоянието признаци, хернията да се прибере чрез леко натискане при легнало положение. Ако това не помогне, лекарите споделят, че поставянето на пакет с лед върху болезнената област ще забави или спре подуването и ще донесе облекчение. Като метод, подходящ за намаляване на неразположението, се посочва и лягането на пода с таз, повдихнат над главата. По този начин се посочва, че хернията бавно и от само себе си ще се скрие и ще се възстанови нормалното състояние на тялото.

В случаите, когато ингвиналната херния не се прибере, специиалистите посочват, че може да става дума за т.нар. „свободна” херния. Опасността от състоянието се крие в това, че може да се стигне до „заклещване” не хернията и до прекъсване на кръвоснобдяването в поразената област.

Именно поради това е необходимо да се направи консултация дали състоянието подлежи на последващо лечение, ако хернията не се „прибере” сама.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *