ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Имам синини по тялото. Каква е причината?

Ако тялото ви постоянно е покрито със синини, причината може да не е вашата непохватност, а определени характеристики на организма

синини

Лекарите обясняват, че има цял списък с възможни причини за честата необяснима поява на синки.

Имате твърде тънка кожа

Синините представляват кръвоизливи след разкъсване на кожни капиляри вследствие на удар или повреждане на кожата. Затова ако кожата ви е изтъняла (например заради загуба на колаген, което се случва често при възрастните), тя ще се поврежда по-лесно. Има и хора, които притежават прекалено тънка кожа по рождение.

Кожата ви е повредена от слънчевите лъчи

Прекаляването със стоенето на слънце или изкуствените UV лъчи вреди на кожата, тъй като я лишава от нейната здравина и еластичност. На свой ред това може да доведе до повишена чувствителност и по-честа поява на синини, както и да направи самите синини по-ясно забележими.

Прием на определени лекарства или медицински препарати

Аспиринът, стероидите, медикаментите за разреждане на кръвта намаляват съсирването. Поради това всяко повреждане на кожата или удар предизвиква по-продължително подкожно кръвотечение и като следствие – синини.

Вдигате тежести

Дори ако рядко вдигате тежести и това не ви затруднява, подобно натоварване на организма води до микроскопични разкъсвания на мускулна тъкан, които виждаме на повърхността на кожата като синини.

Наследственост

И в този случай генетиката има определящо значение. Ако майка ви или баща ви през целия си живот са страдали от постоянни синини, много е вероятно проблемът да се прояви и при вас.

Имате много бледа кожа

Сама по себе си бледата кожа не е свързана с появата на синини, но при този тип всяко дребно нараняване или лека промяна е по-забележимо, отколкото при хората с по-матов тен.

Скрито заболяване

Понякога твърде честата поява на синини може да е свързана с нарушена способност за съсирване на кръвта или други болести, макар че в тези случаи са налице и други симптоми. Но при всички случаи, ако проблемът с постоянните синини се е появил внезапно, най-добре посетете лекар.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *