ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Панкреатит – лечението с тези рецепти от народната медицина винаги помага

Състоянието на панкреаса зависи от много неща, но повредата му е сериозна опасност

 

Juicerone
Панкреатит – лечението с тези рецепти от народната медицина винаги помага

Панкреаса се намира се в близост до органи като далак, бъбреци, черен дроб, стомах и сърце. Той може да има пряко въздействие върху тяхното функциониране.

Патологичните изменения на панкреаса се развиват много бързо, заплашвайки да доведат дори до некроза. Сред причините за болестта панкреатит или рак на панкреаса, най-често са:

  • Небалансирано и нередовно хранене.
  • Пушене и злоупотреба с алкохол.
  • Нерви, стрес, депресия и недоспиване.

Тези фактори в крайна сметка може да доведaт до симптоми като:

  • Остра болка в гърба в долните ребра, която намалява, когато се наведете;
  • Намален апетит;
  • Гадене и повръщане по време на болката;
  • Треска.

Основният принцип при лечението на рак на панкреаса чрез диета е формулиран по следния начин: най-малко вредни и най-здравословни храни. През първите 2 дни на диетата най-добре е да се гладува. Два дни само на чай от шипка и мащерка е идеално решение.

Следващата фаза на диетата (около 2 седмици) – отделно захранване, което включва само храни като: нискомаслени супи, варени зърнени храни, варено постно телешко месо, плодове и други храни, съдържащи фибри.

Освен това, с течение на времето храната може да стане по-разнообразна, като се включат и незабранени храни. А колкото повече минерална вода с лимонов сок изпивате, толкова по-добре.

Към храните може да включите всякакви каши от зърнени храни като елда, булгур, ястия с киноа и ориз.

Ето и един чай, който може да донесе много облекчение на хората, които имат проблеми с панкреаса или искат да го ползват като превенция.

Мента листа, копър семена, бял оман корен, жълт кантарион и кориандър семена – в равни части. 1 супена лъжица се слага в чаена чаша вряла вода, оставете за 1 час, прецедете и пийте по половин чаша 4-5 пъти на ден. Може да го разредите с малко зелен чай или да добавите мед, или просто да направите отварата в по-голямо количество вода – важното е да пиете постоянно, когато имате възможност.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *