ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

8 златни правила за добро зрение при работа с компютър

В ерата на компютърните технологии за много хора интернет е още един прозорец към света. Той е неизменна част от ежедневието ни и рядко се замисляме за потенциалните рискове за зрението. За да ограничите напрежението в очите, следвайте тези инструкции:

1. Поставете монитора на поне 60 см от очите.

2. Ако не можете да четете спокойно от това разстояние, увеличете размера на текста, но не се приближавайте до екрана.

3. Сложете монитора си така, че да гледате надолу към него – съвременните леки, плоски екрани са много по-лесни за настройване, отколкото старите и тежки монитори.

4. Ако е възможно, наклонете горната част на монитора леко назад. Тази позиция е по-естествена за очите ви от вертикалната (помислете как четете книга или списание).

zrenie
5. Когато е възможно, ползвайте непряко насочена светлина – отгоре или отстрани на монитора, но не и отзад или пред него.

6. Сведете до минимум отблясъците и отраженията от светлини или прозорци – ако даден отблясък не може да се избегне, можете да монтирате специален филтър на монитора си.

7. Не оставяйте екрана си да се замърси или покрие с прах.

8. Когато правите почивки, не четете книга и не проверявайте пощата си. Вместо това правете нещо, което не изисква фокусиране отблизо – станете и се разходете, погледнете през прозореца, изнесете боклука или се разходете в градината.

Тренажорни очила помагат при различни проблеми със зрението
Тренажорни очила помагат при различни проблеми със зрението

Още полезни съвети: 

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *