Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

ТУСИРОЛ сироп / TUSSIROL syrup

Съдържа ефедринов хидрохлорид, етилморфинов хидрохлорид екстракт от мащерка, захароза, динатриев едетат. глицерол, макрогол, етанол, натриев цитрат, лимонена киселина монохидрат, натриев метилпарахидроксибензоат, вода

Предназначение

tussirolТУСИРОЛ е сироп, препоръчван при дразнеща суха кашлица. Приемът му разширява бронхите и потиска кашличния рефлекс. Тонизира функциите на сърдечно-съдовата система и реализира слабо обезболяващ ефект. Биоактивният компонент от мащерка съдейства за втечняване и по-лесно отделяне на бронхиални секрети, успокоява бронхиалните спазми.

Как се приема

Стандартният прием за възрастни е 2-3 мерителни лъжички три пъти дневно; деца над 12 години вземат по една лъжичка три пъти дневно. Между отделните приеми трябва да има интервал от 6 часа. ТУСИРОЛ трябва да повлияе в рамките на три дни. Не увеличавайте самоволно дневната доза или продължителността на приема! Консултирайте се с лекар, преди да започнете лечението си с този медикамент!

При превишаване на дозата ТУСИРОЛ е възможно да се получат сърцебиене, главоболие и изпотяване, проблеми с дишането. Незабавно потърсете лекарска помощ!

Възможни нежелани ефекти

Приемът на ТУСИРОЛ може да причини някои странични ефекти, особено ако се превиши стандартната или посочената от лекуващия доза или се взема по-продължително време.

Възможно е да се получат затруднения в дишането, спазъм на бронхите. Мeдикаментът въздейства и на сърдечно-съдовата система, като е сигнализирано за гръдна болка, повишено артериално налягане и сърцебиене, учестяване на пулса, бледа кожа, усещане на студ или изпотяване.

Нервната система също може да е засегната от действие на съставки в сиропа: описвани са нервност, нарушения на съня – безсъние или сънливост, разширени зеници, треперене на ръцете, виене на свят, главоболие.

По-чести са реакциите на храносмилателната система: гадене и болки в стомаха, повръщане, пресъхване на устата, запек.
В някои случаи пациенти се оплакват от затруднено уриниране.

Приемът на ТУСИРОЛ може да причини и негативни странични ефекти, които не са описани. За тях своевременно трябва да бъде съобщено на лекуващия. По преценка на лекаря медикаментът може да бъде спрян.

Кога НЕ БИВА да се приема

Този медикамент не бива да се приема от пациенти с алергия към някоя от съставките.

ТУСИРОЛ не е подходящ за бременни и кърмачки.

Да не се предписва на пациенти с бронхиална астма или други сериозни заболявания на дихателната система.

Не прилагайте при бебета и деца до 12-годишна възраст.

Медикаментът не е добър за потребители с епилепсия.

ТУСИРОЛ може да бъде препоръчан на пациенти с диабет, хипертония, сърдечно заболяване, глаукома, заболяване на простатата или щитовидната жлеза, с тумор на надбъбречната жлеза. Лечението с него обаче изисква в тези случаи лекарски контрол.

Продуктът следва да се избягва от лица, редовно консумиращи алкохол, с тежки заболявания на черния или белия дроб, бъбреците, с ниско кръвно налягане или миастения.

Взаимодействие с други медикаменти

Лекуващият следва да е информиран, ако сте приемали или продължавате приема на други лекарства. Има повишен риск от прояви на страничните ефекти от ТУСИРОЛ, ако паралелно с него се вземат медикаменти за лечение на депресия, нервни стимуланти, ксантинови препарати, дигиталисови гликозиди, продукти за щитовидната жлеза, намаляващи киселинността на урината, потискащи апетита.

Усреднена цена в аптеките – 3 лв за 140 мл

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *