Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Народни средства и рецепти за понижение на артериалното налягане

Само един месец да спазвате подходящ хранителен режим и от високото кръвно няма да остане и следа

Garlic
Народни средства и рецепти за понижение на артериалното налягане

Кои храни задължително трябва да включите?

Чесън. Оказва благоприятен ефект върху съдовете на сърцето и кръвоносните съдове, предотвратява образуването на атеросклеротични плаки, понижава лошия холестерол, подобрява храносмилането. Препоръчителна доза – 2-3 скилидки на ден.

Може да направите чеснова тинктура: една чаена чаша нарязани скилидки чесън се залива с 0,5 литра водка и се слага на тъмно и топло място. Взима се по 1 ч. л. 3 пъти дневно преди хранене.

Лимонът съдържа витамин Е, който укрепва стените на кръвоносните съдове. 3 големи лимони и 3 средни глави чесън се пасират и се изсипва 1,25 литра вода. Разбърква се добре и се настоява на тъмно място в продължение на 24 часа. След това се съхранява в хладилник. Взема се 50 мл сутрин 30 минути преди хранене и преди лягане. Курс – 21 дни.

Лимон с мед. Помага при хипертония, повишена нервна възбудимост, безсъние. В чаша минерална вода се разтварят 1 супена лъжица мед, добавете сока на половин лимон. Пийте сутрин преди хранене в продължение на 7-10 дни.

Картофи. Печените картофи заедно с кората съдържат много калий, който намалява налягането.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *