Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Научете повече за емоционалното хранене, за да го избегнете!

Затлъстяването е често срещан проблем в наши дни. Броят на хората, страдащи от затлъстяване нараства с обезпокоителни темпове. 

Една от причините, поради които хората са склонни да пълнеят е склонността да ядат повече, отколкото изискват телата им. Не винаги затлъстелите хора ядат повече, защото се чувстват изключително гладни. Много се хранят, защото мислят, че това е единствения изход да се отърват от стреса. В такива моменти, когато хранителните навици на едно лице се определят от емоциите му, а не от глада – това се нарича емоционално хранене.

Емоционалното хранене се изразява или в големи порции, или в често ядене с мисълта, че в този момент забравяте проблемите си. Разбира се, всеки разумен човек ще ви каже, че яденето не може да бъде решение на проблем. Дори емоционалните консуматори разбират това. Но, когато се чувстват разстроени, те не са в състояние да контролират своите импулси и в крайна сметка поглъщат прекалено много храна. Дори се забелязва, че те не се хранят здравословно, а започват да поглъщат каквото им падне, което в повечето случаи са храни-боклуци. Това е така, защото тези храни са направени така, че да привличат и хората със слаба воля и повишена емоционалност много лесно се хващат на въдицата на рекламите.

Направени са изследвания, които доказват, че хората стават емоционални консуматори, когато са жертви на скука, стрес, депресия, самота, безсилие, гняв или хронична тревожност. Обикновено това са хора, които имат относително ниско самочувствие или имат проблеми с междуличностните взаимоотношения. Когато те нямат воля и сили да се справят със заобикалящите ги проблеми и имат финансова възможност, прибягват до емоционалното хранене. Повечето от времето си те преяждат или гуляят. Например, ако някой, който е емоционално нестабилен, е имал спор с неговия / нейния съпруг, той / тя ще се опита да се успокои като яде много и много храна. Това постепенно се превръща в навик и довежда до наднорменото тегло.

Точно както затлъстяването, емоционалното хранене също може да бъде овладяно. Като следвате здравословен живот и ядете правилните неща.

 

Как да спра да ям преди лягане?

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *