ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

ФЛУИМУЦИЛ / FLUIMUCIL

Съдържа ацетилцистеин, аспартам, бетакаротен 1 % CWS/M, портокалов аромат, сорбитол

Предназначение

flumucil-200ФЛУИМУЦИЛ е лекарствен продукт под формата на гранули и ефервесцентни таблетки, който подпомага отделянето и изхвърлянето на секрети при инфекции на дихателните пътища (отхрачване). Прилага се при заболявания на белия дроб и бронхите – остри и хронични, белодробен емфизем, муковисцидоза, бронхоектазия. Приемът на муколитика ФЛУИМУЦИЛ неутрализира нарушенията при образуване и освобождаване от налепи и храчки.

Как се приема

Медикаментът се предлага в сашета по 200 милиграма гранули. Всяко саше се разтваря в половин чаша вода, разбърква се и след пълно разтваряне се изпива на бавни глътки след хранене. Стандартната дневна доза за възрастни и деца над 14 години е три сашета дневно. При по-малки деца са достатъчни 1-2 сашета.

Продължителността на лечението е от 5 до 10 дни. При някои диагнози като муковисцидоза е необходимо да бъдат следвани конкретни лекарски указания. В този случай лечението може да продължи 1-2 месеца. Лечението на муковисцидоза изисква по-голяма лекарствена доза, която за възрастни може да е четири, а при деца под 14 години – три сашета.

Не увеличавайте самоволно дневните дози! Не прекъсвайте лечението без лекарска препоръка!

Възможни нежелани ефекти

Приемът на този лекарствен продукт може да причини алергични реакции като сърбеж, обриви и уртикария. Има данни за последвал бронхоспазъм, както и рязко смъкване на артериалното налягане и тахикардия.

Регистрирани са единични случаи на кървене.

Ако някой от посочените странични ефекти се прояви при вас, спрете приема и потърсете лекарска помощ.

Кога НЕ БИВА да се приема

Медикаментът не трябва да бъде прилаган при пациенти с алергия към някоя от съставките му.
ФЛУИМУЦИЛ не е подходящ за деца на възраст под две години; допуска се по изключение при постоянно лекарско наблюдение.

Да не се приема от астматици и пациенти с язва на дванадесетопръстника или стомаха.

Продуктът причинява втечняване и обилно отделяне на секрети, което може да е проблем за възрастни пациенти с респираторни затруднения. Възможни са критични ситуации при лежащо болни или малки деца по същата причина.

Бременни и кърмачки биха могли да се лекуват с продукта, но само по лекарска препоръка и под контрол.

Взаимодействие с други медикаменти

Не са описани лекарствени взаимодействия с опасни последици, но е желателно при лечение с ФЛУИМУЦИЛ да не се вземат паралелно и други медикаменти. Ако бъдат назначени антибиотици, между приема им и този на ФЛУИМУЦИЛ трябва да има поне два часа.

Ако заедно с медикамента се приема и сироп за кашлица, може да се получи задържане на секретите поради потискане на кашличния рефлекс.

_________

Усреднена цена в аптеките – 9 лв за опаковка от 20 сашета х 200 мг

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *