ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Топ 5 симптоми на стрес

Стресът може да доведе до психическо и физическо изтощение.

Дори и удоволствията на живота може да изглеждат като досадна домакинска работа, когато тялото ви е стресирано!

Дали това става с вас? Вижте тези 5 общи признаци, които показват, че тялото ви е стресирано.

1. Винаги зависите от стимуланти

Дали тялото ви отказва да функционира без силно черно кафе, енергийни напитки или дори безалкохолни напитки? Ако кимате, докато четете това, може да се окаже сериозен знак, че тялото ви е стресирано. Всички тези стимуланти съдържат високи нива на кофеин, които дават на тялото ви миг тласък на енергия. Това е ясен знак, че тялото ви е стресирано, защото здравите органи не разчитат на такива стимуланти, за да функционират.

2. Чувствате се уморени през целия ден

Чувствате ли се уморени през цялото време? Може да се чувствате уморени, ако не сте спали добре предната нощ, но чувството на умора, дори след като сте имали добър сън, може да е знак, че тялото ви е постоянно стресирано.

3. Не можете да се концентрирате

Ако не можете да се концентрирате или да съсредоточите вниманието си върху дадена дейност, може да е знак, че тялото ви е стресирано.

4. Имате проблеми с възстановяване от заболявания или травми

Друг знак, че тялото ви е стресирано е, ако ви трябва повече време да се възстановите от заболявания или травми. Няколко седмици, за да се възстановите от обикновена настинка, често главоболие, случайни пристъпи на треска и т.н. са признаци да внимавате. Ако тялото ви е стресирано, то не може да функционира на оптимални нива, което прави трудно възстановяването от болести.

5. Вие изоставате в работата

Ако непрекъснато не можете да смогнете с работа, с която колегите около вас се справят по-бързо може и да не се дължи на стрес, а на някои хормонални заболявания, които държат организма ви в стрес. При това положение ви е трудно да се справите дори с рутинна домакинска работа и не ви остават сили да поемете собствените си нужди и тези на семейството си, а и на други обичайни неща в живота.

Ако изпитвате тези симптоми и нямате обяснение за тях – хронично заболяване или друго, потърсете лекарска помощ възможно най-скоро и се отървете от стреса. Ще бъде по-щастлив човек, ако ни се доверите!

 

Чудното растение лавандула ще ви отърве от стреса само с присъствието си!

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *