Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

ТАМИФЛУ / TAMIFLU

Съдържа озелтамивир, желатинизирано нишесте, талк, повидон, кроскармелоза натрий и натриев стеарил фумарат, желатинова капсулна обвивка, свързващи компоненти, оцветители

Предназначение

tamyТАМИФЛУ е лекарствен продукт за профилактика и лечение на грип. Продуктът обикновено се прилага непосредствено преди или по време на грипни епидемии при проявената характерна симптоматика на вирусното заболяване – висока температура, болки в ставите и мускулите, главоболие, хрема и кашлица. Извън сезонните пикове на вирусното разпространение подобна симптоматика може да е проява на друго заболяване.

Приемът на ТАМИФЛУ възпира размножаването на вирусите в заразения организъм и по този начин съдейства за оздравителния процес. ТАМИФЛУ се предлага под формата на суспензия и на капсули от 30, 45 и 75 мг.

Как се приема

ТАМИФЛУ се приема по-добре по време на хранене – така се предотвратява възможната реакция на гадене и повръщане.

Капсулите се поглъщат цели с малко вода – не дъвчете и не отваряйте капсулите! Ако поглъщането на цяла капсула затруднява пациента, може да се ползва след лекарска консултация вариантът суспензия.

Профилактичният прием на ТАМИФЛУ предполага прием на една капсула дневно, препоръчително сутрин, по време на закуска. При първите симптоми на грип вземете капсула ТАМИФЛУ и продължете лечението с прием два пъти дневно по една капсула от препоръчания от лекар дозиращ вариант. Лечебният курс продължава пет дни. Не прекъсвайте приема дори в случаите, когато сте се почувствали добре по-рано!

Ако пропуснете прием на медикамента в обичайния час, изчакайте времето за следващия прием, без тогава да вземате двойна доза.

Възможни нежелани ефекти

Обичайните странични ефекти при лечение с ТАМИФЛУ са свързани със стомашен дискомфорт – гадене и позиви за повръщане. Тези симптоми отслабват, когато медикаментът се приема с храна. В повечето случаи описаните прояви затихват след 1-2 приема.

В редки случаи могат да се проявят алергични реакции от рода на кожни дразнения и обриви. Има единични сигнали за отклонения в чернодробните функции.

При деца на възраст под 12 години може да има по-изявени кожни реакции, както и възпалителни заболявания на ушите, конюнктивит, синузит, възпаления на белите дробове, бронхит, астматични пристъпи при наличие на заболяването, диария, кървене от носа.

Възрастни пациенти са съобщавали за подобни симптоми в по-изразена форма, както и за нарушено качество на съня, замайване, хронична умора.

Кога НЕ БИВА да се приема

ТАМИФЛУ не бива да се приема, ако е известна алергия към някоя от съставките. Медикаментът се спира, ако приемът му изненадващо причини странична реакция от алергичен тип.

Този продукт не се препоръчва за пациенти със заболявания на бъбреците и бъбречна недостатъчност.
Не е желателно бременни и кърмачки да приемат този медикамент без лекарска консултация. По информация от специализирани източници ефектът му не е достатъчно изследван за тези потребителски групи. Лечението с него в подобни случаи е допустимо, ако лекуващият оцени възможните ползи като по-значителни от предполагаемия риск.

Взаимодействие с други медикаменти

Приемът на ТАМИФЛУ не повлиява действието на медикаментите, които обичайно се препоръчват при вирусни инфекции – парацетамол, ибупрофен и аспирин. Въпреки това пациентът следва да информира лекуващия за тези или други медикаменти, които е приемал или продължава да приема по време на лечебния курс с ТАМИФЛУ.

______

Усреднена цена в аптеките – 34 лв за опаковка от 10 капсули х 75 мг

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *