Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Как да лекуваме суха кашлица на дете

Както е известно, детските лекари различават суха и влажна кашлица и в зависимост от това препоръчват едно или друго лечение.

123Сухата кашлица при едно болно дете е изтощителна, тя не го оставя да спи и ти се иска да я прекратиш колкото може по-бързо. Задачата на лекуващия в такъв случай е да постави точна диагноза и да препоръча медикамент, който ще успокои сухата кашлица. Съществуват медикаменти, които потискат кашличния рефлекс – но какво точно да пие болното дете може да каже само лекарят, отбелязват от web-zdrav.ru. Както е известно, кашлицата не е самостоятелно заболяване, а симптом на различни болести. Суха кашлица обикновено има при плеврит, грип, коклюш. Лечението на подобни заболявания не може да бъде самодейно, нужно е лекарско наблюдение.

Кашличните рецептори могат да бъдат успокоени и с някои изпитани средства от народната медицина, но само на тях не е разумно да разчитаме. И все пак – те могат да бъдат помощници на хапчетата и сиропите.

Ето рецепти за някои от тях:

  1. Домашен карамелен бонбон: карамелизирайте 1-2 супени лъжици захар до светло кафяво. Горещата смес излейте на едри капки в чиния със студено прясно мляко. Получените формички давайте на детето да смуче за успокояване на кашличните рецептори.
  2. Сок от моркови: пет пъти на ден давайте на детето по една супена лъжица прясно изцеден сок от моркови, смесен с чист мед в пропорция 1:1 .
  3. Пристъпите на суха кашлица се разреждат със следната смес: половин чаша лимонов сок се смесва с една супена лъжица мед и същото количество глицерин от аптеката. В стъклена чаша се сипват първо сокът и глицеринът и след разбъркване се добавя медът. От сместа се дава при пристъп или след хранене по една чаена лъжичка, като преди това енергично разбъркваме.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *