Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Лекар на британското кралско семейство дава ценни съвети за блестящо здраве

Д-р Мосараф Али от години лекува британското кралско семейство. Известният лекар е от Индия, но живее и работи в Лондон, където има частна клиника. В лечебното му заведение се лекуват предимно хора от шоубизнеса и политиката.

„Преди години случайно се запознах с принц Чарлз на едно мероприятие. Тогава негов близък беше болен и ме помоли да го прегледам.“ – заявява лекар на британското семейство. Никой мой колега не беше успял да постави точна диагноза. Аз му зададох няколко въпроса, разбрах за какво става въпрос и бързо му назначих лечение”, разказва д-р Али на премиерата на книгата си „Практики на Изтока и Запада за здраве и дълголетие. Методът на д-р Али”.

Известният лекар се смята за основоположник на т.нар.интегративна медицина. Тази медицина обединява традиционни източни практики със съвременните медицински постижения. Освен че лекува хората, които идват в клиниката му в Лондон, той и екипът му безплатно се грижат за най-бедните хора в Тибет. От години там действа благотворителна d-r mosaraf aliклиника.

„Аз, като последовател на Хипократовата медицина, вярвам, че човешкият организъм сам се справя с много проблеми. Когато например има счупено, ние слагаме гипс, но знаете, че костите зарастват сами. Когато се порежем с нож, раната заздравява. Аз вярвам, че с много проблеми организмът може сам да се справи“.

Интересното при метода на д-р Али е, че той изпраща своите пациенти в Хималаите поне 2-3 пъти на година.

„Там те практикуват йога, пият много вода, подлагат се на масажи. Освен това правят много походи и така стават по-здрави – кожата, осанката, самочувствието – всичко това се подобравя”.

Лекарят казва, че в днешно време хората масово се оплакват от отпадналост и умора.

„Това не се оправя с таблетки. Има обаче няколко неща, които помагат. На първо място е диетата. Важно е хората да ядат бавно, да не пият толкова горещ чай, да не прекаляват с храните, които дразнят стомаха – такива са ядките и лютото. След обяд е хубаво да се направи кратка почивка, а след вечеря – кратка разходка”, съветва той.

Според д-р Али гъбите не са толкова полезни, колкото ги изкарват, тъй като отделят много силни токсини. А от тях човек се чувства зле.

„Продуктите, които със сигурност са полезни, са: медът, киселото мляко, леките супи и пресните плодове”, пояснява лекарят и допълва, че най-простите рецепти са най-полезни.

Второто нещо, на което той много държи, е масажът.

„Масажът е едно от най-ефективните терапевтични видове лечения на Изтока. Лично аз практикувам дълбокия масаж марма”.

За подобряване на притока на кръв към главата той препоръчва масаж на шията. Идеята е по този начин да се подобри притока на кръв в мозъка, вследствие на което се подобри и работата на стомаха, надбъбречните жлези.

Според д-р Али поне един ден в седмицата трябва да си почиваме активно – далеч от компютри, мобилни телефони, таблети.

„Общувайте повече с природата, излизайте на разходки на чист въздух, занимавайте се с йога. Преди сън правете 10 минути медитация – отпуснете се и се концентрирайте върху себе си”, са думите на лекаря.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *