Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Изхвърлете отровите от тялото си, за да спасите сърцето си

Замърсяването на околната среда – особено на въздуха, който дишаме – може да има сериозни последици за здравето на сърцето.

 

здраво сърце, сърцебиене, инфаркт

Чистотата безспорно е особено важна за здравето. Подобно на колата, косачката за трева и домакинските уреди, организмът ни функционира най-добре, когато го поддър­жаме чист. За сърцето в частност ще е най-полезно, ако се намира в среда, незамърсена от бактерии, вируси, дим, нечистотия и всички останали отпадъци, които затлачват артериите. Според едно 50-годишно изслед­ване, публикувано в „Британски медицин­ски журнал“, непушачите живеят средно с 10 години по-дълго от онези, които палят цигара след цигара ден след ден.

Защитата от грипните вируси може да на­мали риска от сърдечносъдово заболяване с една пета или повече. И, колкото и да е изненадващо, миенето на зъбите два пъти дневно се оказва изключително важно за здравото сърце. Друг факт от живота е, че колкото и приятен да е крайният резултат, повечето хора не обичат да чистят и това се отнася не само за дома, но и за начина им на живот.

Западната култура разглежда консумира­нето на богати храни, пушенето и пиенето като начин на забавление. Но не е задължи­телно незамърсеният и здравословен за сър­цето стил на живот да е лишен от удоволст­вия или да е скучен.

 

Изхвърлете отровите:

Част от съветите ни, например доводите сре­щу тютюнопушенето, не са ви непознати, но много от доказателствата, свързващи еже­дневните вредители на околната среда със сърдечносъдовите заболявания, вероятно ще ви изненадат.

 

Изхвърлете тютюна

Това може би ще ви се стори ужасяващо, ако цял живот сте били пушач, който се наслаждава на всяка цигара, но тютюнът е най-опасният сред за­мърсителите, свързани със сърдечносъдови­те заболявания. Този вреден навик уврежда не само собственото ви сърце и артерии. Все­ки път, когато излагате околните на цигарен дим, ускорявате втвърдяването и на техните артерии.

Пушенето причинява една пета от всич­ки коронарни заболявания във Великобри­тания, а пушачите са със 70% по-застрашени от смърт, причинена от сърдечносъдово за­боляване, от останалите. Като цяло рискът от инфаркт при пушач е с три пъти по-ви­сок, отколкото при непушач. Колкото по-дълго сте пушили, толкова по-голяма е вре­дата. И обратно – колкото по-скоро откажете цигарите, толкова по-бързо се възстановява сърцето. Трудно е да спрете пушенето, но с помощта на никотинов заместител, съвре­менни лекарства и воля със сигурност не е невъзможно.

Ако ви е грижа за сърцето ви, трябва да откажете цигарите. Лекарят ще ви помогне, а ако използвате стратегиите, които следват, може да успеете и сами.

 

Мийте си ръцете

Микробите са нався­къде. Измиването с вода и сапун предотвра­тява попадането им в очите, носа или устата, където те могат да се намножат и да предиз­викат инфекции и увреждащи сърцето въз­паления.

Поддържането на добра лична хигиена предпазва не само от инфекции, но и от сър­дечносъдови заболявания.

 

Правете си противогрипна ваксина

Ако се ваксинирате срещу грип, ще намали­те вероятността от хоспитализация заради сърдечносъдово заболяване и значително ще понижите риска от инфаркт, ако вече сте във високорисковата категория. Във Великобри­тания се предлагат безплатни противогрипни ваксини на хора над 65 години, както и на рискови пациенти, например диабетиците.

 

Поддържайте зъбите си чисти

Пътят към здравото сърце минава през устата – не през стомаха, а през артериите. Вярвате или не, бактериите от лепкавата зъбна плака мо­гат да проникнат във венците (ако те са въз­палени) и сериозно да увредят артериите ви. Поддържайте зъбите и венците си чисти и здрави и със сигурност ще имате причина да се усмихвате.

 

 Зехтинът намалява риска от инфаркт за 6 седмици

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *