ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Всяко дръпване от цигара внася в кръвообращението ви…

Знаете ли какво се случва в тялото ви при всяко гълтане на кълбо дим? Това със сигурност не го знаехте:

тютюнев дим, цигари, спиране на цигарите, сърцебиене, инфаркт

Всяко дръпване от цигара внася в кръвообра­щението ви над 4000 химически вещества, за 50 от които се знае, че в дългосрочен план причиняват рак. Димът съдържа и две силни отрови – никотин и въглероден оксид. Заед­но те са по-голям товар, отколкото сърцето може да понесе (в повечето случаи).

Никотинът е и причината, поради която пушачите палят цигара. Той създава прият­но, отпускащо чувство на еуфория. По иро­ния на съдбата той е и много силен стиму­лант, който вероятно ще ви убие, ако погъл­нете количеството, съдържащо се само в две цигари. Всъщност поемате само малка част от веществото от всяка цигара, но все пак достатъчна, за да покачи пулса ви в нездра­вословната зона.

Въглеродният оксид – отровният газ, из­хвърлян от ауспусите на колите, също се отде­ля при горенето на тютюна. Когато го вдиша­те в белите си дробове, той измества кислоро­да от червените кръвни телца, което кара сър­цето да бие учестено, за да може хранителни­те вещества и кислородът от кръвта да стиг­нат до всяка телесна клетка. Освен това на­трупването на мастни отлагания – следствие от действието на никотина и въглеродния ок­сид, стеснява артериите и все повече ограни­чава притока на кръв към сърцето.

С времето кръвоносната ви система ще се задръсти, което може да доведе до трайни сърдечни увреждания. На свой ред недости­гът на кислород за прекомерно натовареното сърце ви изправя пред риска от инфаркт. Колкото по-дълго пушите и колкото повече цигарен дим вдишвате, толкова по-голяма е опасността за вас.

 

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *