ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Две упражнения на ден гарантират здраво сърце

Скуката и липсата на време са двете основни причини да не следвате редовна трениро­въчна програма. Решението и на двата проб­лема е да правите кратка, но ефективна гим­настика.

упражнения, сърце, здраво сърце, инфаркт

С няколко евтини уреда, например топ­ката за упражнения, спомената по-долу, ще укрепите мускулите и сърцето си за не пове­че от 5 минути на ден и няма да ви се налага да излизате от къщи, за да ходите във фит­нес залата.

Подредете програмата си така, че да мо­жете да изпълнявате по две бързи упражне­ния всеки ден. Както сами ще видите, със следващата схема вие пак ще натоварвате всички основни групи мускули два пъти сед­мично, но ежедневният разход на време за целта ще е минимален.

Гледайте на това като на важна част от програмата  и отделяйте 5 минути всяка сутрин или вечер за укрепва­щи упражнения.

Какво ще ви трябва

Два комплекта гирички – един по-лек за упражнения за ръцете и един по-тежък – за краката. По правило же­ните трябва да използват такива от 2 до 10 кг, а мъжете – от 5 до 15 кг, въпреки че ви­наги си струва да се консултирате с физиоте рапевт или инструктор и да решите кое е най-доброто за вас. Гирички се продават на­всякъде. Ще ви трябва също и топка за уп­ражнения – голяма и добре напомпена. Можете да я из­ползвате не само за заместител на лежанка-та, но и за много други упражнения, в които участват само тя и телесното ви тегло и кои­то укрепват и тонизират всички основни мускули, особено на корема, гърба и ханша.

Гиричките и топката могат да бъдат ку­пени от почти всеки магазин за спортни сто­ки и се предлагат от разнообразни марки.

Какво да правите

Следвайте програмата и изпълнявайте по две серии от всяко упражнение, правейки по 10-12 повторения. Прекъсвайте за 30 секун­ди между сериите.

Бонус

Ще се уверите, че след месец-два дви­женията стават по-лесни, тъй като тялото ви свиква с натоварването. Различни проучва­ния сочат, че укрепващите упражнения са по-резултатни, ако на всеки 8-12 седмици „изненадвате“ мускулите си с нови предиз­викателства.

 

СИЛА ЗА НЕРВНАТА СИСТЕМА

 

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *