ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Лечение на Хашимото с храна и режим!

Повечето от хората с хипотиреоидизъм имат Хашимото, автоимунно хипотиреоидно състояние, при което имунната система атакува щитовидната тъкан.

Ето защо, за да се лекувате от тази болест, или от което и да е автоимунно заболяване, трябва да стигнете до източника на дисбаланса. А този дисбаланс в основата си е лош режим и хранене!

      1. Да направите промени в диетата си е първата линия на защита при лечение на хипотиреоидизъм. Много хора с хипотиреоидизъм чувстват непрекъсната умора и имат лоша памет, което показва, че прекаляват със захар и кофеин. Типичен признак на болестта е и падането на коса повече от нормалното.
      2. Просто кажете НЕ на захарта и кафето. Значителното намаляване или премахване на кофеина и захарта, включително рафинираните въглехидрати като брашното е първото и задължително нещо, което трябва да направите. Яжте зеленчуци без скорбяла до насита!
      3. Увеличете протеините. Те пренасят хормоните на щитовидната жлеза до всички тъкани и да ядете протеини може да помогне за нормализиране функцията на щитовидната жлеза. Протеините се съдържат в ядките, маслото от ядки, месо от животни, хранени с трева (т.е. домашно отглеждани, а не във ферми, където ги тъпчат с хормони) яйца и риба.
      4. Яжте здравословни мазнини. Естествени, здравословни мазнини са зехтин; топено масло; авокадо; ленено семе; риба; ядки и масла от ядки; пълномаслено сирене, кисело мляко и извара.
        ядки хашимото
        Увеличете приема на ядки
      5. Недостатъчен прием на някои витамини и минерали влошават болестта ви. Това са: витамин D, желязо, омега-3 мастни киселини, селен, цинк, мед, витамин А, витамини от група В и йод. Омега-3 мастните киселини, съдържащи се в рибеното масло, орехите и лененото семе, са градивните елементи на хормоните, които контролират функцията на имунната система и растежа на клетките и са от решаващо значение за функцията на щитовидната жлеза, както и на подобряване на способността да се реагира на хормоните на щитовидната жлеза.
      6. Яжте 100% без глутен. Молекулният състав на щитовидната тъкан е почти идентичен с този на глутена. Така че за тези с Хашимото, това е един случай на объркана самоличност. Яденето на глутен може да увеличи автоимунната атака срещу щитовидната.
      7. Някои храни трябва непременно да се готвят, за да се премахнат вредните за щитовидната жлеза фитохимикали от тях. Това са броколи, брюкселско зеле, зеле, карфиол, къдраво зеле, алабаш, ряпа, просо, спанак, ягоди, праскови, кресон, фъстъци, репички и соя.
      8. Яжте храни, които съдържат глутатион или помагат на тялото да го произвежда. Глутатионът е мощен антиоксидант, който укрепва имунната система и е един от стълбовете на борбата с Хашимото. Той може да повиши способността на организма да лекува щитовидната тъкан. Малко храни съдържат глутатион, но има храни, които помагат на тялото да го произвежда: аспержи, броколи, праскови, авокадо, спанак, чесън, тиква, грейпфрут и сурови яйца.
      9. Направете проверка на червата. Зашеметяващите 20 процента от функцията на щитовидната жлеза зависят от достатъчно здравословни бактерии в червата, така че е най-добре да ядете повече кисело мляко, обогатено с пробиотици (приятелски чревни бактерии) или да ги приемате във вид на таблетки.
        ти лайф капсули
        ТИ ЛАЙФ (капсули) – при проблеми с щитовидната жлеза

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *