Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Как да се лекуваме от компютърен артрит?

За компютърен артрит се заговори заради нарастващия брой оплаквания от схващане, загуба на чувствителност или болки в пръстите. Пациентите по правило са млади хора, които прекарват часове наред пред компютъра.

compОсвен профилактиката и елементарната “производствена гимнастика”, тази диагноза се нуждае и от професионално лечение, отбелязват от dolgit.com. Традиционно артрит на китката на ръката се лекува освен с лечебна гимнастика – чрез физиотерапия, акупунктура, електрофореза и медикаменти. Всички тези методи са резултатни, но имат един основен недостатък: изискват специално да им отделиш време поне 10 последователни вечери в рамките на един месец!

Точно по тази причина и лекари, и пациенти предпочитат неактивното, медикаментозното лечение. Препоръчват се нестероидни противовъзпалителни средства за външно приложение – кремове, мехлеми и гелове, които се прилагат непосредствено в болезнената зона. За разлика от таблетките със същия ефект, тези външни средства не въздействат върху целия организъм. Във всяка родна аптека могат да ви препоръчат богат избор от подобни продукти. Ако предпочитате да си спестите една среща с лекаря, посъветвайте се с фармацевт кое мазило е най-подходящото за вас.
Традиционно артритните болки могат да се овладяват чрез познатия ни ибупрофен. Активната съставка на това лекарствено средство блокира биосинтеза на простагландините – медиаторите на възпалителните процеси. Прилагането на ибупрофен отслабва или напълно нутрализира болката, включително ставните болки в покой или в движение. Под въздействието му намаляват ставните отоци, неутрализира се сутрешната скованост, увеличава се амплитудата на движенията.

Понякога към нестероидните противовъзпалителни средства се прибавят продукти, съдържащи глюкозамин и хондроитин, както и витамин В6. Глюкозаминът стимулира производството на глюкозаминоглюкани – захари с дълга верига, които са необходими за регенерацията на хрущялната тъкан. Хондроитинът участва в самото строителство на хрущялната тъкан.

И още нещо важно! Жените на възраст над 30 години не бива да забравят, че боледуват от артрит три пъти по-често в сравнение с връстниците си мъже. Това е свързано със специфичните хормонални баланси в женския организъм. Колкото повече една жена се приближава към менопаузата, толкова по-висок е рискът да развие остеопороза. Дефицитът на калций в организма й може да се окаже стартов бутон за развитието на артрози, включително от компютърен тип.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *