Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

ЦЕЛЕБРЕКС / CELEBREX

Съдържа селекоксиб, желатин, лактоза монохидрат, натриев лаурил сулфат, повидон К-30, кроскармелоза натрий, магнезиев стеарат, оцветители. Продуктът ЦЕЛЕБРЕКС (Селебрекс) се предлага в два варианта с различни концентрации на селекоксиб

Предназначение

ЦелебрексЦЕЛЕБРЕКС въздейства върху произвеждани в тялото простагландини, които причиняват болки и отоци. Ефектът от приема му е намаляването на количествата простагландини с обезболяващ и противооточен резултат. ЦЕЛЕБРЕКС не дава отражение върху вид простагландини, които предпазват стомашната лигавица. Медикаментът се препоръчва при болезнени състояния от ревматоиден артрит и остеоартрит

Как се приема

Медикаментът се приема в дози и с продължителност, определени от лекар в зависимост от характера на проблема, общото здравословно състояние и от това как болестният проблем се повлиява. Продължителният прием на този медикамент увеличава риска от инфаркт и инсулт, затова се препоръчва да бъда прилагана най-малката ефективна доза.

Обичайните лечебни схеми предполагат прием на 200 мг дневно от лекарствения продукт. Тази доза се приема наведнъж; ако е необходимо да бъде увеличена се организират два приема, като максималната дневна доза не бива да надхвърля 400 мг. Капсулите се поглъщат цели, с вода, по време на хранене или след това.

При продължителен прием лекуващият следва да следи кръвните показатели и начина на повлияване. Ако в рамките на две седмици няма подобрение, най-вероятно медикаментът следва да се замени с друг.

Възможни нежелани ефекти

Лечението с този медикамент се прекратява незабавно при алергична реакция – затруднения с дишането, обрив и оток на лицето, кожни дразнения. Обезпокоителен симптом е и пожълтяването на кожата и/или очните склери, което сигнализира за отклонения в чернодробните функции. При по-продължителен прием в рамките на месец се забелязва изсъхване и лющене на кожата, обриви с мехури. При силни болки в стомаха или знаци за вътрешно кървене – наличие на кръв в изпражненията, почерняване на изпражненията – спрете приема на капсулите и потърсете медицинска помощ.

Приемът на ЦЕЛЕБРЕКС е в състояние да раздразни стомашната лигавица, следствие от което са болки, дискомфорт и подуване, усилено образуване на газове, диария. Наблюдавани са отоци по крайниците, кожни обриви, замайване, безсъние, възпаление на гърлото и запушване на синусите.

В по-редки случаи се съобщава за шум в ушите и замъглено виждане, анемия, храносмилателни смущения – оригване, хълцане, активиране на гастрит, запек. При някои пациенти се повишава артериалното налягане и се усилва сърцебиенето. Регистрирани са също свръхчувствителност на кожата, обриви, уртикария, напрежение на мускулите и схващане на крайниците, инфекции на отделителната система, сърдечни пристъпи до инфаркт, сърдечна недостатъчност.

Има и единични случаи, при които настъпват промени в кръвната картина с намаляване на белите кръвни клетки и тромбоцитите; поява на язви в стомаха и дванадесетопръстника, чревни перфорации, вътрешни кръвоизливи в храносмилателната система; косопад и олисяване.

В по-тежки случаи е възможно сериозно комплексно отражение върху функциите на черния дроб, бъбреците и панкреаса – с развитие на възпалителни процеси в тези органи; масирани кожни обриви с мехури; чревни възпаления, възпаления на кръвоносни съдове, на мозъчните обвивки. Описвани са също тежко главоболие, халюцинации, обърканост, отслабване на слуха и зрението, на обонянието, промяна на вкусовите усещания.

Кога НЕ БИВА да се приема

Този лекарствен продукт не е подходящ за пациенти, които са алергични към някоя от съставките му. Медикаментът не бива да се приема и при установена свръхчувствителност към сулфонамиди, противоартритни средства – включително аспирин.

Не е подходящ за лечение при пациенти, прекарали инфаркт или инсулт, с тежко сърдечно заболяване, сърдечна недостатъчност, тежко чернодробно заболяване, бъбречна недостатъчност, проблеми с панкреаса, язва на стомаха или дванадесетопръстника, улцерозен колит, болест на Крон. Да не се препоръчва при склонност към вътрешни кръвоизливи.

Медикаментът не се прилага при лечението на деца.

Не се препоръчва за бременни и кърмачки.

Взаимодействие с други медикаменти

Комбинирането на медикамента с други лекарствени продукти може да отслаби или опасно да усили ефекта им, както и да провокира проявата на нежелани странични ефекти. Лекуващият трябва да е предупреден за всяко лекарство, което пациентът е приемал или още приема при изписването на ЦЕЛЕБРЕКС. Лекарството не се комбинира с антикоагуланти и аспирин. Необходимо е внимание при необходимостта от комбиниране с лекарства при хипертония, антиконвулсанти, литий и други продукти при депресия, сънотворни, медикаменти при кашлица, продукти за терапия при трансплантирани органи, диуретици, противогъбични, противозачатъчни, метотрексат – при ревматоидни или злокачествени заболявания.

__

Усреднена цена в аптеките – 34 лв за опаковка от 30 капсули х 200 мг

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *