ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Инфекциозно заболяване ли е депресията?

Д-р Турхан Канли от Университета в Стоуни Брук е на мнение, че депресия трябва да се определи като инфекциозно заболяване, а не емоционално разстройство

депресия Американски учени смятат, че състоянието е резултат от паразитни, бактериални или вирусни инфекции, и в бъдещите проучвания трябва да се търсят тези микроорганизми. Доктор Канли казва: „Време е за съвсем различен подход. Вместо да определя депресията като емоционално разстройство, аз предлагам да се преразгледа концепцията и да се счита за един вид инфекциозно заболяване. При бъдещите изследвания трябва да се идентифицират паразити, бактерии или вируси, които могат да играят причинна роля в етиологията на тежката депресия. “

Според лекаря, депресираните пациенти показват същите симптоми като хора, които имат инфекциозно заболяване. Проучвания при пациенти с депресия също така показват наличието на възпалителни маркери в мозъка. Като друг аргумент в подкрепа на своята теория, специалистът смята примери за паразити, бактерии или вируси, които инфектират емоционалното поведение в природата.

Най-известният пример на Toxomaplasma Gondii, паразит, който живее в храносмилателния тракт на котката. При плъхове, които са били в контакт с този паразит в секрети от котки, са били налице някои мозъчни увреждания.

Учените казват, че около една трета от населението на света е заразено с T.gondii. Инфекция, свързана с възпалителни маркери често се наблюдава при пациенти с депресия. И тези пациенти имат по-високи нива на антитела, генерирани от бойните бактерии T.gondii. Канли казва: „Но мащабните проучвания на тежка депресия и T.gondii, или систематични търсения за откриване на други потенциални паразитна инфекция все още не са извършени“.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *