Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Как да се отървем от киселините без хапчета

Киселини – това е един от най-разпространените проблеми на стомашно-чревния тракт. Според здравната статистика от този проблем страдат 40% от всички хора на планетата. Киселини имат дори животните!

kisМедикаменти срещу киселини днес има в аптеките от нови по-нови. Народната медицина също има какво да каже по въпроса, като в някои случаи рецептите са крайно неприятни: например да изпиете чаша “фреш” от сурови картофи. В днешно време обичайното решение е содата бикарбонат, признават от itomed.ru. Всъщност по въпроса за содата всеки може да се досети, че това не е решение на проблема – а спасение от неприятните усещания само за известно време. Голяма част от препаратите против киселини правят същото, без да въздействат върху причината за поява на киселини. Въпросната сода дори причинява т.н. киселинен рикошет: тя стимулира производството на още повече солна киселина, а следствие от това могат да са гастритът и язвата.

Не е трудно да се разбере, че да лекуваш киселините означава да не ги допуснеш. Профилактиката наистина е най-евтиното и безопасно лечение на всеки здравословен проблем. За да предотвратим появата на киселини – т.е. да се справим с проблема без хапчета, трябва да правим следното:

  • Да се храним редовно, като приемаме храната 4-5 пъти дневно на неголеми порции. Да се откажем от прекалено мазната, солена, пържена и люта храна.
  • Да носим свободни дрехи, които не притискат коремната област. Силното притискане от дреха или аксесоар причинява отделяне на стомашни сокове в горния сегмент на стомаха и при прием на храна соковете се изливат в хранопровода.
  • Да избягваме късната вечеря – тя трябва да е 3-4 часа преди да си легнем.
  • В менюто ни редовно трябва да има храни, които балансират киселините в стомашния сок: банани, босилек, моркови, меки сирена.
  • Да се откажем или поне да редуцираме алкохола и цигарите – те дразнят стомашната лигавица и причиняват киселини.
  • Да използваме възглавница по време на сън; главата и тялото не трябва да са на едно ниво.

Ако въпреки всичко киселините продължават да ви тормозят всеки ден и вие вече сте забравили, че може да се нахраните без редовната лъжичка сода накрая, непременно идете на лекар. Може би сте се сдобили с гастрит или язва? Не е толкова страшно, защото има добри медикаменти за подобни страдания – но всеки лекар ще започне препоръките си със същите неща, от които вие сте се отказали и така сте пренебрегнали сигналите на стомашните киселини.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *