ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

ДУОМОКС / DUOMOX

Съдържа амоксицилин трихидрат, карбоксиметилова целулоза, микрокристална целулоза, кросповидон , магнезиев стеарат, есенция – ванилия и цитрус, захарин

Предназначение

duomox-1000-mg-20ДУОМОКС е предназначен за лечение на бактериални инфекции. Повлиява възпаления на горните дихателни пътища, синусите и ушите, ефективен при бронхити и пневмонии. Препоръчван е при цистит, в начална фаза на Лаймска болест, за лечение на язви при зараза от Helicobacter pylori. Прилага се и профилактично срещу възпаления на сърдечния мускул при оперативни интервенции.

Антибактериалният ефект и повлияването на болестната симптоматика се дължат на основния компонент – амоксицилин, антибиотик от пеницилинов тип.

Как се приема

ДУОМОКС се приема в дозировка и с продължителност, определени от лекуващия. Те зависят от диагнозата, възрастта и общото здравословно състояние на пациента. Таблетките на медикамента се предлагат във варианти от 250, 375, 500, 750 и 1000 мг. Те могат да се поглъщат цели с чаша вода, или разтворени в половин чаша вода – преди, по време или след хранене. Дневната доза се разпределя на два или три приема през равни интервали от време.

Възрастни и деца над 12 години обикновено приемат дневно от 750 мг до 3 г.

Профилактичният прием преди хирургична интервенция – за предотвратяване на възпалителни процеси в сърдечния мускул, е до 3 г един час преди операцията.

Деца под 12 години и с тегло под 40 кг приемат от 40 до 90 мг на килограм, но не повече от 3 г на ден.

При пациенти с бъбречни заболявания индивидуалната доза е редуцирана по преценка на лекуващия.

Не променяйте самоволно дозата и не прекратявайте лечението при първите признаци на подобрение! Лечението е ефективно при изпълнението на пълния курс на прием.

Възможни нежелани ефекти

Лечението с ДУОМОКС може д причини някои сериозни странични ефекти, за които следва без забавяне да съобщите на лекаря си. Сред тях са внезапни затруднения в дишането, оток на лицето и гърлото, затруднения в преглъщането и говора; тежки обриви с мехури, замайване и припадъци; пожълтяване на кожата, потъмняване на урината и побеляване на изпражненията – това говори за чернодробен проблем; тежка диария с примеси от кръв – признак на чревно възпаление.

Потърсете спешна помощ, ако състоянието ви бързо започне да се влошава!

Съобщавано е за проблеми със стомашно-чревния тракт: стомашен дискомфорт, гадене и повръщане, диария, зачервяване и обриви по кожата. Този тип симптоми могат да са преходни или в търпима форма; те изчезват след прекратяване на лечението с ДУОМОКС. В някои случаи пациенти се оплакват от вагинален сърбеж, гъбични инфекции, смущения в чернодробните функции. Има данни за реакции с главоболие и световъртеж, чревни възпаления, отклонения във функциите на черния дроб и бъбреците, анемия, възпаление на дебелото черво. При лабораторни анализи на кръвни проби – макар и рядко – може да се установи промяна в основни характеристики като намаление на белите и червените клетки, както и на тромбоцитите с увеличаване на времето за съсирване на кръвта.

Ако някой от описаните симптоми или друг се свързват с приема на този медикамент, направете незабавно консултация с лекуващия.

Кога НЕ БИВА да се приема

ДУОМОКС не бива да се приема в случаи на алергия към някой от компонентите на медикамента.

Този продукт НИКОГА не се приема едновременно с метотрексат – лекарство за потискане на имунната система.

Медикаментът не е подходящ за пациенти с инфекциозна мононуклеоза.

Не е желателно лечение с този продукт на пациенти със склонност към припадъци и гърчове, както и с катетър в пикочния мехур.

По индивидуална лекарска преценка се допуска лечение на пациенти с астма, бъбречни увреждания или със стомашно-чревни смущения, диария или повръщане. В такива случаи обаче е необходим постоянен лекарски контрол и готовност за прекратяване приложението на ДУОМОКС.

Взаимодействие с други медикаменти

ДУОМОКС влиза в лекарствени взаимодействия с голям брой медикаменти, поради които е необходимо специално внимание в случаите на наложително комбиниране.

Медикаментът не бива да се приема едновременно с някои антибиотици и химиотерапевтици като тетрациклин и сулфонамиди, както и с продукта против алкохолизъм дисулфирам.

Не се препоръчва паралелен прием с някои лекарства при подагра, артрит, ревматизъм, чревни възпаления. ДУОМОКС може да отслаби действието на противозачатъчни таблетки, антикоагуланти, лекарства за сърдечни нарушения.

Пациентът е длъжен да информира лекуващия за медикаменти, които е приемал или следва да продължи приема по времето, когато ще се лекува с ДУОМОКС. Това е за да се изработи най-ефективната индивидуална схема на лекарствен прием.

_______

Усреднена цена в аптеките – 8.50 лв за опаковка от 20 таблетки х 1000 мг

 

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *