Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Какво още не знаем за ползата от шипките?

Шведски медици установиха, че активни биокомпоненти от шипките оказват положително въздействие върху здравето на хората с наднормени килограми.

Всекидневният прием на напитка с екстракт от шипки съкращава риска от развитието на диабет от втори тип и сърдечно-съдови заболявания.

Ползата от шипките е установена при експерименти в университета “Лунд”. За тях са били ангажирани доброволци с наднормено тегло, на които в продължение на 6 седмици давали редовно шипкова напитка всеки ден, описват от medikforum.ru.

шипките
Какви са ползите от шипките?

През следващите 2х6 седмици доброволците пиели напитки от ябълки и от грозде.

При завършването на всеки от модулите изследователите проверявали теглото, кръвното налягане, нивото на холестерол в кръвта и се провеждали проби за поносимост към глюкозата.

След като анализирали всички данни учените достигнали до извода, че най-осезаем оздравителен ефект имат шипките. Приемът на шипкова отвара редуцира опасните симптоми и последици на т.н. метаболитен синдром.

Отварата от шипки позволила да се подобрят показателите на артериалното налягане на доброволците с 3.4%, но най-важен ефект плодът оказал върху лошия холестерин – той бил редуциран с 6%.

Учените не за първи път се убеждават в неизчерпаемите ползи от шипките и шипковите продукти.

Едно изследване от 2007 година показва, че при хората с мъчителни ставни болки мъчителните усещания се подобряват с цели 40%, като дори подвижността на болните стави се повишава с около 25%.

Канела с хром и цинк
Канела с хром и цинк – за регулиране стойностите на кръвната захар

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *