ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Д-р Гайдурков обяснява какво включва здравословната закуска

Какво представлява здравословната закуска според д-р Гайдурков

Д-р Георги Гайдурков подробно обяснява какво включва здравословната закуска и кога трябва да се приема.

Много хора в България започват деня с мазна баничка и боза, в която има поне 3-4 консерванта. Както сами се досещате, тази закуска е засищаща, но не и полезна.

Никога не се нахвърляйте на храната веднага след сън. Сутрин организмът е зареден с енергия от храната, приета през предишния ден. Но обмяната е произвела доста отпадъчни вещества и тялото трябва да се отърве от тях. Това става именно в сутрешните часове. Тогава мускулите имат нужда от повече движение, за да изтласкат киселината, която се е задържала в тях. Ако точно тогава приемем нова храна, киселите отпадъци остават в нас и няма как организмът да ги изхвърли.

здравословната закускаНе бива да се приема храна и тогава, когато човек няма апетит. Храната, приета машинално или насила, е отрова за организма. В тези случаи не се отделят нужните смилателни сокове и храната започва да гние, превръщайки се в зловонен отпадък в червата.

Ако искате да закусите здравословно, изберете храна, която бързо освобождава енергия. Такава храна е непреработената – плодовете и прясно изцедените сокове.

Може също така да се консумират по-концентрирани плодове като банани, фурми, сушени плодове.

Да се избягват на закуска киселото мляко, тестените закуски, хляба, тъй като те ни правят мудни и сънливи.

Ако предпочитате по-плътната храна, можете да пасирате авокадо, да заложите на суровите ядки. Овесените обаче не са ядки, а технологично обработена зърнена култура.

Нездравословната закуска може да доведе до гастрит и десетки други проблеми, свързани с храносмилателната система.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

От първия до “Д-р Гайдурков обяснява какво включва здравословната закуска

  1. Аоа каза:

    Този доктор не е чувал за тежки физически труд . Трябва да поясни че това е закуска за ленти.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *