ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Жени в менопауза споделят кои билки им помагат! Вижте!

Ето няколко изпитани решения на най-честите неразположения при менопауза

Ето ги билките, полезни при менопауза!
Ето ги билките, полезни при менопауза!

Изговорено и изписано за неразположенията и проблемите при и след навлизането в периода на менопауза е много. Редица специалистите се изказват за това какво трябва и какво не трябва да прави една жена след достигането до определена възраст. Без да пренебрегваме техните препоръчки, в редовете по-долу ние правим друго – споделяме какво реално е имало ефект за облекчаване и подобряване на цялостното здравословно състояние на жени, прекрачили вече в менопаузата, и по-точно кои са билките с доказан ефект при менопауза.

  • При подути вени – много дами споделят, че за облекчаване на подутите вени на краката, причиняващи болка и предизвикващи бърза умора, са приемали екстракт от див кестен. Само за няколко дни отоците видимо спадат, а облекчението идва още по-бързо – само след няколко часа. Обяснението е, че екстрактът заздравява стените на самите вени, като в същото време възпрепятства задържането на вода в тялото, което пък пречи на появата на отоци;
  • При болки в гърдите – жени, които са усещали гърдите си твърди и болезнение, споделят, че са приемали масло от вечерна иглика. Успокояването е идвала бързо;
  • При топли вълни – най-препоръчваната билка за намаляване на неприятния ефект, характерен за периода преди и след настъпването на менопауза – топли вълните, е салвия. Смята се, че едновременно с това, билката намалява потоотделянето, което също се свързва с процесите в женското тяло.

Много дами споделят, че от изключително значение за добрия им тонус е и редовната детоксикация. Правят я веднъж месечно, като в рамките на 24 часа пият по 4 литра течности – вода, чай или прясно приготвен сок от цитруси.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *