Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

5 съвета за прилагане на чемерика срещу косопад

Чемерика е най-популярната билка за лечение на косопад

Чемерика лекува косопад, казват старите билкари, като обръщат обаче внимание на обстоятелството, че растението не бива да се консумира под никаква форма, защото е силно отровно. Дори прилагана външно, билката крие рискове при неправилно дозиране и прекомерна употреба.

chemerika
Чемерика е най-ефикасната билка при косопад!

Чемерика се препоръчва и при редица други проблеми, засягащи кожата на главата, но най-ефикасна е за преодоляването на косопад и то на гнездови косопад.

За да не представлява риск за здравето, билката трябва да се прилага, като стриктно се спазват няколко основни правила. Ето кои са те:

–        билката се запарява в съд, който не бива да се използва за други цели. Най-добре е самото варене и запаряване да стават в открити пространства, защото вдишването на парите също може да е опасно;

–        препоръчително е да се използват водни екстракти от чемерика, каквито са отварите и запарките, защото маслените и спиртните тинктури проникват по-дълбоко в кожата;

–        по време на третирането на косата с чемерика трябва да се внимава от готовия лосион да не попадне в очите, носа или устата;

–        след приключване на нанасянето ръцете се измиват внимателно с топла вода и сапун;

–        както самата билка, така и приготвените от нея продутки заължително трябва да се съхраняват в надписани съдове, които се поставят на недостъпни за малки деца места.

След като ви дадохме основните направления при използването на чемерика за лечение на косопад, представяме ви и самата рецепта.

За приготвянето на отвара от чемерика срещу косопад са ви необходими 1 ч.л. изсушени корени от билката и половин литър вода. След като отварата заври, се оставя само няколко минути на огъня. След това се оттегля и се оставя за поне 2 часа да кисне. Прецежда се внимателно и се втрива в корените на косата с мажажни движения. Измива се след 30 минути.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *