Лек за гръдна жаба

Лек за гръдна жаба1 кг пчелен мед, 4 супени лъжици смлян цвят от глог, 10 средно големи глави чеснов лук, смлени на каша, 10 лимона, смлени с корите. Всичко това размесено добре, престоява 15 дни в хладилник или на тъмно и хладно място и от него се вземат по 2 чаени лъжички 3 пъти на ден на глътки 20 минути преди хранене. Лечението продължава докато се изчерпи сместа, почива се 15 дни и пак се повтаря.

1 супена лъжица, нарязани стръкове от пелин се запарват в 200 мл вряща вода, кисне 2 часа. Пие се по една кафена чашка сутрин и вечер преди хранене. Пелинът се пие 1 месец непрекъснато, а след това още 1 месец само сутрин. През това време се пие кафе от изпечена и смляна ръж. Кафето се пие с 1 супена лъжица мед.Публикувано в категории: Бели дробове и дихателна система » Народна медицина

Автор

Няма коментари »

Напишете коментар


Още по темата

ТЕВАТРИМ / TEVATRIM

ТЕВАТРИМ е от групата на сърдечните препарати. Използва се при лечението на гръдна жаба заради способността му да предпазва сърцето от недостиг на кислород.

Ангина пекторис (стенокардия)

Често чувство на стягане, затруднения в диша­нето и болки в средата на гърдите, които мо­гат да се разпростират към гърлото, към бра­дичката, към гърба и по ръцете.

Стенокардията се получава при недостиг на кислород!

В резултат на лошо снабдяване с кръв на сърдечния мускул получаваме стягаща болка в гърдите, така наречената „гръдна жаба”.

При симптоми на ангина пекторис – омега-3 рибено масло!

Стягащата болка в гърдите недвусмислено показва, че сърцето ви страда от недостиг на кислород в резултат на влошено кръвоснабдяване на сърдечния мускул.

9 хранителни продукта полезни за сърцето

Сърцето е особено чувствително към всякакви резки промени не само на времето, но и в хранителните навици. Той се влияе значително от съдържанието на някои храни. Няколко изследвания са показали, че има продукти, чиято консумация (в определено количество) се отразява благоприятно върху неговата функция. Например:

Кратък азбучник и описание на най-популярните и ефективни билки – Г – З

лог: представлява разклонено дърво или храст, високо до 5 метра. Цветовете са бели, събрани на щитовидни съцветия. Във фитотерапията се използват листата с цветовете или само цветовете, или плодовете. Среща се из горите и храсталаците из цялата страна до 1500 м надморска височина. Указва благотворен ефект при лечение на сърдечносъдови заболявания- леки форми на хипертония, сърдечни неврози, гръдна жаба и други.

Ако ви присвива в областта на сърцето, незабавно се обърнете към специалист

Здравейте, от известно време усещам парене в областта на сърцето. Какво може да бъде това?

Листа от къпина срещу задух (Гръдна Жаба)

Листа капина 100 г, риган 100 г, подбел100 г, 3 супени лъжици от билковата смес се поставят в термос се залива със 3 чаени чаши вряла вода. На сутринта се прецежда. Пие се по 150 г 4 пъти на ден 30 минути преди хранене.

Див кестен се пие при гръдната жаба

Смесват се и се разбъркват внимателно по 50 грама плодове от див кестен, стръкове от бял равнец, по 150 грама цвят от глог, клонки от бял имел, стръкове от дяволска уста. 2 супени лъжици от сместа се залива с 600 грама вряща вода.

Лек за гръдна жаба

1 супена лъжица, нарязани стръкове от пелин се запарват в 200 мл вряща вода, кисне 2 часа. Пие се по една кафена чашка сутрин и вечер преди хранене.

Народни рецепти за гръдна жаба

500 г лимони се измиват добре с топла вода и сапун, след което с настъргват заедно с корите на ситно ренде; 20 листа индрише с опашките се счукват на кашлица, добавя се 500 г мед и всичко се разбърква добре.

Листа от къпина помагат при гръдна жаба

Листа капина 100 г , риган 100 г, подбел100 г, 3 супени лъжици от билковата смес се поставят в термос се залива със 3 чаени чаши вряла вода. На сутринта се прецежда. Пие се по 150 г 4 пъти на ден 30 минути преди хранене.